Şekerbank

Bakanlık: “Tarım sayımını TÜİK yapıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakanlık: “Tarım sayımını TÜİK yapıyor”
Tofidass

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 yıldan bu yana yapılmadığı belirtilen ‘tarım sayımının’, ne zaman yapılmaya başlanacağını sorduğu yazılı önergesine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi. Bakan Pakdemirli, Tarım Sayımının TÜİK’in görev alanında olduğunu belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2001 yılından bu yana yapılmayan tarım sayımının ne zaman yapılacağının açıklanmasını istedi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Pakdemirli, “Tarım Sayımı ile ilgili çalışmaların yapılması Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) görev alanında yer almaktadır” dedi. 

TARIM SAYIMI ŞART 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise ülkemizde açıklanan tarımsal verilerin farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, “Sağlıksız ve güncel olmayan veri sorunu yerine bir an önce mevcudun doğru belirlenmesi için  2001 yılından beri yapılmayan tarım sayımı yapılması şarttır” dedi. 

DOĞRU VERİ, DOĞRU POLİTİKA GETİRİR 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarım sayımının Tarımsal Veri Şube Müdürlüklerince yapılması gerektiğini de ifade ederek, “Tarım sayımlarında doğru ve güvenilir veri elde etmek, tarım konusunda doğru politika üretmek ile eşdeğerdir. Tarımda doğru politika ürütebilmek için mutlaka doğru veri elde etmek gerekir. Özellikle sayısal verilerde yaşanan aksaklıklar, ülkemizde tarımı git gide geriye götüren önemli sorunlardan biri olarak göze çarpıyor” dedi. 

 BAKAN TARIMDA SORUN YOK ZANNEDİYOR 

Tarımda sağlıklı bir veri oluşturulamaması nedeniyle, Tarım ve Orman  Bakanının, ülkemizde tarımsal sorun yaşanmadığını zannetmesine neden olduğuna da değinen Gürer, “Şayet sağlıklı ve güvenilir veriler ortaya konulmuş olsaydı, Sayın Bakan da tarımda var olan sorunları görür ve en azından çözümüne yönelik bir takım düzenleme yapılmasına öncülük edebilirdi” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Besler Ar-Ge Merkezi’nde 59 yeni proje hayata geçirildiÖnceki Haber

Besler Ar-Ge Merkezi’nde 59 yeni proje h...

Cargill Türkiye, yeşil enerjiyi destekleyen doğa dostu çözümüyle Düşük Karbon Kahramanı ödülü kazandıSonraki Haber

Cargill Türkiye, yeşil enerjiyi destekle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar