Şekerbank

Bakan Yumaklı Çankırı'da: Üretim Planlaması Eylül'de Başlıyor, Hedef 40 Milyar Dolar Gıda İhracatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yumaklı Çankırı'da: Üretim Planlaması Eylül'de Başlıyor, Hedef 40 Milyar Dolar Gıda İhracatı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çankırı'da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kızılırmak ilçesinde yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın devrim niteliğinde kanun değişiklikleri ve uygulamaları gerçekleştirdiğini söyledi.

Üretim Planlaması Eylül'de Başlıyor

Yumaklı, Eylül ayından itibaren üretim planlamasını uygulamaya koyacaklarını belirterek, "Türkiye'de hangi ürün nerede daha iyi üretilebilir? Hem üretici hem de tüketici için faydalı ortam oluşabilir?" sorularına cevap aradıklarını ifade etti. Hedeflerinin hem gıda ihtiyacını karşılamak hem de ihracatı artırarak ülkeye döviz kazandırmak olduğunu vurgulayan Yumaklı, 2023 yılındaki 31 milyar dolarlık gıda ihracatını 35-40 milyar dolarlara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

2023'te Rekolte İyiydi, Destekler Devam Ediyor

Geçen sene rekoltenin iyi olduğunu ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 13 milyon tona yakın ürün aldığını belirten Yumaklı, Kızılırmak ilçesine özel IMI grubu çeltik projesiyle ilgili destekleme yapıldığını aktardı. Ekilme döneminden önce çeltik tohumu dağıtımı yapacaklarını, kıraç alanlarda kullanılmak üzere yağlık ayçiçeği, nohut ve mercimek tohumu dağıtımı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kızlaryolu Barajı 2024'te Tamamlanıyor

Bakan Yumaklı, Kurşunlu ilçesinde gövde inşaatı tamamlanan Kızlaryolu Barajı'nda incelemelerde bulundu. Barajın 2024 yılında tamamlanacağını ve 3 ili (Çorum, Kastamonu ve Çankırı) sulayacağını söyledi. Barajın gövde maliyetinin 1,2 milyar lira, sulama tesisleriyle beraber toplam bütçesinin ise 9 milyar lira olduğunu belirten Yumaklı, barajın tarımsal üretime büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Yumaklı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünde tedavisi tamamlanan kızıl şahini doğaya bıraktı.

Bakan Yumaklı'nın Çankırı ziyareti, üreticilere ve bölgeye önemli katkılar sağlayacak yatırımların ve projelerin müjdesini verdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da “Hayalet Ağ Projesi” ile Denizler Daha GüvenliÖnceki Haber

İstanbul’da “Hayalet Ağ Projesi” ile Den...

Diyarbakır’da Tarımsal Potansiyel ve Üretim Stratejileri DeğerlendirildiSonraki Haber

Diyarbakır’da Tarımsal Potansiyel ve Üre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar