Şekerbank

Bakan Yardımcısı Pakdil: “Rekolte kaybı olup olmadığını tahmin etmek henüz erken olur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yardımcısı Pakdil: “Rekolte kaybı olup olmadığını tahmin etmek henüz erken olur”
Tofidass

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Sayın Nihat Pakdil ve Vali Sayın Aziz Yıldırım son günlerde bölgede görülen ayçiçeği çayır tırtılı zararlısı ile ilgili ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulundu.

Süleymanpaşa İlçesi Bıyıkali Mahallesi’nde ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Pakdil; “Sahada arkadaşlarımız yeni etkilenen alanları da geziyor. Yeni etkilenen alanlar olursa orada da ilaçlama çalışması yapılacak. Mücadelede tam sonucu görmek için bir kaç güne daha ihtiyacımız var. İllere göre değişiyor ama Tekirdağ'da 70 bin dönüm alanda etkili. Bunun da büyük kısmı ilaçlandı. Yeni bir yayılma olup olmadığını takip ediyoruz. Bu çalışma sadece bu seneye yönelik bir çalışma değil. Bu sene popülasyonda bir patlama oldu. Bunu fark ettik, çiftçilerimizle birlikte mücadelesini yapıyoruz. Çiftçilerimizde gayret içerisindeler, onlara da teşekkür ediyorum. Rekolte kaybı olup olmadığını tahmin etmek henüz erken olur. Ürüne ne kadar zarar verdiğini görmek için biraz daha beklemek lazım. Geçen sene ile bu yılı mukayese edecek olursak ülke sathında ayçiçeğinde bir düşme beklemiyoruz. Yani bu yaşanan tırtıl olayına rağmen bir düşme beklemiyoruz, bilakis bir miktar geçen seneden daha fazla ürün rekoltemiz olacak. Tahminlerimiz o doğrultuda.

Tekirdağ'da 70 bin dönümde değişik derecelerde etkilenme var. Bu 70 bin dönümün hepsi elden çıkmış değil. Mutlaka az etkilenen var, çok etkilenen var. Tekirdağ'daki 1 milyon 600 bin dekar alanda mukayese ettiğiniz vakit hepsi zarar bile görse ki öyle değil, ilaçlama başarılı oluyor, sonuç alınıyor. Etkilenme farklı derecelerde olur. Öyle çok ürkütücü bir tablo yok." dedi.

İncelemeler esnasında Bakan Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ve Vali Aziz Yıldırım’a, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül ile İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal eşlik etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kirişci: "Yakın Zamanda Çok Güzel Müjdeler Vereceğiz"Önceki Haber

Kirişci: "Yakın Zamanda Çok Güzel Müjdel...

2022 Yılı Toprak Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği Müracaatları BaşladıSonraki Haber

2022 Yılı Toprak Mahsulleri Ofisi Alım P...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar