Şekerbank

Bakan Pakdemirli açıkladı: Hamsi avı yasağı kademeli olarak 10+10 gün uzatılabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Pakdemirli açıkladı: Hamsi avı yasağı kademeli olarak 10+10 gün uzatılabilir
Son dakika haberi: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de getirilen 10 günlük hamsi avı yasağının uzatılacağının sinyalini verdi. Pakdemirli, "Hamsiler olması gerekenden çok daha küçük, takip ediyoruz. Av yasağının süresini 10'ar günlük iki dönem daha uzatabiliriz. Hem tüketimi hem koruma dengesini gözetiyoruz. Denizleri yakından takip ediyoruz" dedi.
Tofidass

Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, istilacı türler arasında yer alan balon balığında kuyruk başına verilen 5 liralık ödül kapsamında bir ayda 50 bine yakın anaç balığın yakalanarak 230 bin lira ödeme yapıldığını söyledi. Bakan Pakdemirli, bu desteğin kapsamını genişleteceklerini belirterek, "Uygulama başarılı oldu küçük türünün yakalanması için de destek verilecek. Tüm Akdeniz'deki balon balıkları için uygulanacak" diye konuştu.

"HAMSİ AVINA YASAĞINA 10+10 GÜN"

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Başkan Yardımcısı Hazal Ateş'in de aralarında yer aldığı Ekonomi Muhabirleri Derneği yönetimi ile bir araya geldi. Bakan Pakdemirli, vatandaşları yakından ilgilendiren hamside av yasağı ve balon balığında desteğin kapsamının genişletilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık 8 Ocak'ta İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de hamsi avcılığını durdurmuştu. Av yasağı 18 Ocak saat 00.00’da sona eriyor. Gerekçesi ise yasal avlanabilir boy uzunluğundan küçük hamsilerin oranındaki artış ve bu nedenle de et verimlerinin düşük olması ile balığın biyolojik yapısına uygun olmayan avcılık.

"KADEMELİ OLARAK UZATILABİLİR"

Bakan Pakdemirli, hamsilerin boylarının küçük olmasının temel nedenlerinden birinin çevresel ve iklimsel faktörler olduğuna dikkat çekti. Bakan Pakdemirli, süreci takip ediyoruz av yasağının kademeli olarak önce 10 gün eğer yetmezse bir 10 gün daha uzayabilir'' şeklinde konuştu.

BALON BALIĞI AVI GENİŞLİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı bir süre önce istilacı tür olan balon balığını avlayana kuyruk başına 5 lira destek vermeye başladı. Bakan Pakdemirli, bir ayda 50 bine yakın balon balığı avlandığını ifade etti, ödenen desteğin ise 230 bin lira olduğunu açıkladı. Tüm balon balıklarının gelişiminin önlenmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bakan Pakdemirli, "Uygulama başarılı oldu. Özellikle 50 bin civarında en zehirli ve tehlikeli üstelik anaç olan bireylerin toplanması sağlanmış oldu. Bu avlanma diğer balıkların yaşamasına imkân sağladı" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Sabah


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Avrupa'da birinci! Pandemiyle birlikte kilosu 300 TL'ye çıktıÖnceki Haber

Türkiye Avrupa'da birinci! Pandemiyle bi...

Çukurova´da yağmur beklentisiyle gübre atımı gecikmeli başladıSonraki Haber

Çukurova´da yağmur beklentisiyle gübre a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar