Şekerbank

Bakan Kirişci, Çiftçilere Sigorta Yaptırmaları Çağrısında Bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Kirişci, Çiftçilere Sigorta Yaptırmaları Çağrısında Bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, aşırı yağışlar sonucu sel ve taşkının yaşandığı Kastamonu'da incelemelerde bulundu.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci,  aşırı yağışlar sonucu sel ve taşkının yaşandığı Kastamonu'da incelemelerde bulundu.

Ömerli ve Emirli köylerini ziyaretinde yetkililerden bilgi alan Bakan Kirişci, sel ve taşkına maruz kalan sera sahiplerine ve çiftçilere geçmiş olsun diledi.

Afetzedelerle sohbet eden Bakan Kirişci, devletin tüm imkânlarıyla yöre halkının yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Zarar ziyanın hepsini tespit edeceğiz. Allah rızası için sigorta yaptırın. Yani biz siyasetçileri görmeyin. İki araç kaza yapıyor, orada siyasetçi var mı? İki araç kaza yaptığında ne yapıyoruz? Elimizde bir tutanak, 'Sen arkadan vurdun. Suçlusun.' diyoruz. Herkes kendi suçunu kabul ediyor. Bir belge düzenleniyor, altına imza atılıyor. Sigorta şirketleri alıyor, veriyor, siz arabanızı yaptırıyorsunuz. İnsani olan bu değil mi? 16 yıldan beri TARSİM yürürlükte. Sizden istirhamım, sigorta yaptırın."

İncelemeleri sırasında karşılaştığı genç çiftçi ile sohbet eden Kirişci, "Aferin sana. Her türlü destek sana. Bu ihtiyarların yapacağı iş değil. Bu iş, senin gibi gençlerin yapacağı iş. Bunlar burada kalmalı ki kırsal kalkınsın" ifadelerini kullandı.

Genç çiftçiye bir isteğinin olup olmadığını soran Kirişci, daima yanlarında olduğunu söyledi.

Bu arada Kastamonu'da Tarım ve Orman Bakanlığına ait 44 iş makinesi ve operatörü görev yapıyor.

Bozkurt'ta yatak tanzimi ve çamur pompası ile su tahliyesi, İlişi'de tahliye kanal açımı ve yatak tanzimi, İnebolu'da yatak temizliği, Özlüce'de servis yolları yapımı ve içme suyu hattı tamiri yapılıyor. Ayrıca Küre'de servis yolları yapımı ve yatak temizliği, Çatalzeytin'de dere yatağı tanzimi, Kastamonu merkeze bağlı köylerde tıkanan köprülerin temizliği ve yatak tanzimi, Hanönü'nde yatak tanzimi ve yol onarımı, Şenpazar'da yatak tanzimi ve tahkimatı, Azdavay'da yıkılan taşkın kontrol duvarlarının tahkim edilmesi için çalışılıyor.

Şenpazar'da ilave bağlantı yolu açılıyor.

Kastamonu'da belediye ekipleriyle içme suyu hattı onarılıyor.

İhsangazi'de yol onarımı ve köprü ayağı güçlendirilmesi, İlişi'de ilave pompa ile su tahliyesi yapılıyor.

Öte yandan Bozkurt'ta pompa ile yapılan çalışma da tamamlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Eğitimi VerildiÖnceki Haber

Çiftçilere Tarımda Tasarruflu Su Kullanı...

Samsun İli “Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi” Protokol İmza Töreni GerçekleştirildiSonraki Haber

Samsun İli “Kırsal Gelir Kaynaklarının Ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar