Şekerbank

Bahçe İlçesinde 193.700 Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçe İlçesinde 193.700 Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tofidass

Bahçe Kaymakamlığı İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü; Osmaniye İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi ve İl Özel İdaresi işbirliği ile uyguladığı Sebze Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde; 24 çiftçiye, toplam 193.700 adet domates, biber ve patlıcan fidesi vererek 200 dekar sebze bahçesi tesis ettirdi. Sebze fideleri; % 50 Osmaniye Valiliği İl Özel İdaresi kaynağı ve % 50 çiftçi katkılı olarak dağıtıldı.

Sebze fidesi dağıtım programına; Bahçe Belediye Başkanı İbrahim BAZ, Osmaniye İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İbrahim SAĞLAM, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı İsa GÜLER, Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ulvi ÇEVİK, İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU, İl Encümeni Ali KILIÇ, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet AÇIKGÖZ, Ziraat Odası Başkanı Fatma ŞAHİN, Bahçe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler katıldı.

Fide dağıtımı öncesinde konuşan Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU; "Bugün, Osmaniye İli Tarım Stratejisi Ve Eylem Planı içerisinde yer alan bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. Sebze Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde İlçemiz çiftçilerine 211.200 Adet sebze fidesi vererek 200 dekar sebze bahçe tesisi kurduruyoruz. Sebzecilik Projemizi; 50.000 TL İl Özel İdaresi ve 50.000 TL'de çiftçi katkılı olarak toplamda 100.000 TL. kaynakla gerçekleştiriyoruz. Bu gün 193.700 Adet sebze fidesini çiftçilerimize teslim ettik ve geriye kalan 17.500 Adet sebze fidesini de 20 Haziranda çiftçilerimize teslim edeceğiz.

Bu projenin gerçekleştirilmesinde katkısı olan başta Valimiz Sayın Kerem AL olmak üzere, İlçe Kaymakamımız Müfit GÜLTEKİN'e, Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İbrahim SAĞLAM'a, İl Özel İdaresi'ne, sebze fidelerinin alımını gerçekleştiren Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ulvi Çevik'e, Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine, tüm katılımcılara ve çiftçilere teşekkür ederim" dedi.

Osmaniye İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İbrahim SAĞLAM da törende söz alarak şöyle dedi; "Bu yıl sebze yetiştiriciliği ile ilgili olarak ilk projemizi bu gün gerçekleştiriyoruz. Bahçe İlçesi sebze yetiştiriciliğine, özellikle de yayla sebzeciliğine çok uygundur. Sebze ürününün gelecekte Bahçe ilçesinin ekonomik ürünü olarak yerini alması için İl Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bahçe İlçesinde 2017 yılı içerisinde yine diğer tarım ve hayvancılık projelerini de uygulamaya devam edeceğiz. Sebzecilik Projesinin uygun görülerek hayata geçirilmesinde başta kaynak aktarımı olmak üzere desteklerini esirgemeyen Osmaniye Valimiz Sayın Kerem AL'a,  İl Özel İdaresi'ne, alımı gerçekleştiren Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifine, Bahçe İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü' ne ve Sebzeciliği geliştirme projesinde yer alan tüm çiftçilere teşekkür ederim"

Devamında Bahçe Belediye Başkanı İbrahim BAZ ise yaptığı konuşmada " Bahçe İlçesinde uygulanan tarımsal projeler arttıkça İlçe çiftçilerimizin gelir seviyesi artacak ve bu ise ekonomik kalkınmayı beraberinde getirecektir. Biz daima Bahçe halkımızın ve çiftçilerimizin yanında yer aldık ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bütün Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak İlçemizi daha iyi bir seviyeye çıkaracağız diyerek İlçede uygulanan Sebzecilik projesinin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

Program, Bahçe İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde sebze fidelerinin çiftçilere dağıtım töreni ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da Organik Pazar KuruluyorÖnceki Haber

Aksaray'da Organik Pazar Kuruluyor

TMO’nun Fındık Alımına İlgiSonraki Haber

TMO’nun Fındık Alımına İlgi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar