Şekerbank

Ayhan Barut'tan yasayı bilmeyen Tarım ve Orman Bakanına istifa çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayhan Barut'tan yasayı bilmeyen Tarım ve Orman Bakanına istifa çağrısı
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye yanarken iktidarın yangınla mücadelede etkin ve sürdürülebilir adım atmadığını belirterek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi istifaya çağırdı. Orman yangınlarının felakete dönüştüğünü, herkes seferber olurken iktidarın ise sadece göstermelik adımlar attığını vurgulayan Barut, "Yangınla mücadelede Türk Hava Kurumu'nun (THK) ateş kuşları olarak nam salmış uçaklarını kullanmayan, yangınla mücadeleyi önemsemeyip öngörüsüz adımlar atan, yasayı bilmediği için ormanların sorumluluğunu belediyelere atan Tarım ve Orman Bakanı görevi bırakmalıdır" dedi.

YAŞAMINI YİTİRENLERİ ANDI

Türkiye'nin günlerdir yangın felaketiyle boğuştuğunu anımsatan CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, "Adana, Muğla, Mersin ve Antalya'da maalesef ormanlarımız yanıyor, ciğerlerimiz kül oluyor. İçinde canlılarıyla birlikte yaşamı yok eden yangınların tez zamanda söndürülmesi, yanan bölgelerin tekrar ağaçlandırılması temennisiyle, yangınlardan etkilenen hemşehrilerimize ve yurttaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yaşamını yitiren yurttaşlarımızı ve görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

"BAKAN O KOLTUĞU BIRAKMALI"

Marmaris'te "Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir" açıklaması yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yasaları bilmediğini ya da işine gelmediğini ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"AKP'nin tek adam ve liyakatsiz yönetim anlayışı Türkiye'yi felakete sürüklüyor. Dağlarımızı, ovalarımızı, derelerimizi, kıyılarımızı talan edip betona gömen, ranta açan, bu ülkenin suyundan havasına her şeyine kasteden bu zihniyetten Türkiye yanarken zorunlu olarak çözüm talep etmek biraz tuhaf ama iktidar görevini yapmalı. Ormanlardan birinci derecede ve tümüyle devletin ve bakanlığın sorumlu olduğunu bilmeyen bir Tarım ve Orman Bakanımız var maalesef. Bir dakika bile görevde kalmaması, lüzumsuz işgal ettiği koltuktan kalkması gerekiyor. Yangınla mücadele uzmanlık işidir ama eğitim merkezlerini kapatan, geçici orman işçilerini orman köylüsünün çocukları yerine AKP'nin referansıyla işe kendi adamlarını alan bu zihniyet, yangınla mücadelede Türk Hava Kurumu'nun (THK) ateş kuşları olarak nam salmış uçaklarını kullanmıyor. İklim değişiklikleri ve her yıl artan risk faktörlerini dikkate almayıp yangınla mücadeleyi önemsemeyip öngörüsüz adımlar atan Tarım ve Orman Bakanı derhal görevi bırakmalıdır." 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İpeğin hikayesi İpek Evi’ndeÖnceki Haber

İpeğin hikayesi İpek Evi’nde

Tarım sektöründen 414 milyon dolarlık ihracatSonraki Haber

Tarım sektöründen 414 milyon dolarlık ih...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar