Şekerbank

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ata tohumlarında hasada başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ata tohumlarında hasada başladı
Tofidass

Sağlıklı sebze ve meyve için adımlar atmaya devam eden Aydin Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın yerel Ata Tohumlarımdan elde ettiği genetiğiyle oynanmamış sebzelerin hasadına bu yıl da başladı. Dikimi Büyükşehir Belediyesi'ne ait arazilerde yapılan sebzeler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan Halk Ege Et marketlerinde Aydınlılar ve İzmirlilerle buluşturulacak.

Doğal ve sağlıklı ürünler yetiştirmenin yani sıra atalarımızdan kalan genetik mirasların da geleceğe aktarılması için 2014 yılından bu yana aralıksız uygulanan "Ata Tohumları Projesi" bu yıl da meyvelerini vermeye başladı. Büyükşehir’e ait arazilerde geçen aylarda domates, biber ve patlıcan dikimi yapılırken ilk sebzeler alınmaya başlandı. Ziraat mühendislerinin kontrolünde zirai ilaç kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle üretilen sebzeler, 15 şubesi bulunan Halk Ege Et marketlerinde atalarımızdan miras kalan sebzelerin tadını merak eden vatandaşların beğenisine sunulacak.

Yıllardır uygulanan projenin bir sonraki aşaması olan üretime ilk kez geçen yıl başladıklarını ve elde ettikleri sebzeleri Aydınlılar ve İzmirlilerle paylaşmanın mutluluğunu bu yıl da yasadıklarını ifade eden Aydin Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmak günümüzün büyük sorunlarından bir tanesi. Tarım kenti Aydın’da kırsal kalkınmaya destek vermenin yani sıra atalarımızdan miras kalan tohumlara da sahip çıkıyoruz. Bu tohumlardan elde edilen sağlıklı ve güvenilir sebzeleri de aracıları aradan çıkararak Halk Ege Et marketlerinde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Aydın'ın geleneksel tarım uygulamalarıyla elde edilen sağlıklı ve güvenilir gıda konusunda da ilk sırada yer almasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz" seklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tütüncü’den serada ‘zirai don nöbeti’Önceki Haber

Başkan Tütüncü’den serada ‘zirai don nöb...

“Tarlada izi olmayanların sorunu çözme kabiliyeti yok”Sonraki Haber

“Tarlada izi olmayanların sorunu çözme k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar