Şekerbank

Arıcılık Sempozyumu Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcılık Sempozyumu Düzenlendi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Anahtar Çözümler Programı kapsamında Erzincan'da "Arı Ürünleri Üretimindeki Kriterler ve Bal Dışındaki Arı Ürünlerinin Önemi" konulu sempozyum düzenlendi.
Tofidass

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından yürütülen "Anahtar Çözümler" isimli program kapsamında Erzincan Valiliği, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Erzincan Arı Yetiştiricileri Birliği ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde Erzincan Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen sempozyum Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Akabinde programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Murat Şahin, dünya genelinde Türkiye'nin 7 Milyon kovan varlığı ve yıllık 103 bin ton bal üretimi ile Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu seviyeyi yakalamış olmasında ciddi bir emeğin olduğunu kaydetti.

İl Müdürü Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü : "Her mevsime uygun zengin arıcılık alanlarının olması, özellikle turuncgil alanlarına, kültür bitkilerinin çeşitliliğine ve dağlık bölgelerdeki doğal floral kaynaklara sahip olması nedeniyle pek çok arı yetiştiricisi kolonilerini kışlatmak, geliştirmek ve üretim yapmak amacıyla yoğun gezginci arıcılık faaliyeti göstermektedir. İlimize bakıldığında İklim ve bitki örtüsü ilimizde arıcılığın gelişmesi için son derece uygun olduğu görülmektedir.  2016 yılı verilerine göre 95 bin koloni varlığı ve 1450 tonluk bal üretimiyle Erzincan üretimde önemli bir potansiyele sahiptir. Hedefimiz gerek koloni varlığı gerekse bal üretimi açısından ülke genelinde ilk 10 içerisinde kendimize bir yer bulmak olmalıdır. Öte yandan unutulmamalıdır ki, tarımda üretmek kadar, ürettiğini pazarlayabilmek, rekabet gücüne sahip olmak da büyük bir önem taşımaktadır. Bu noktada üreticilerimize, birlik ve kooperatiflerimize önemli iş düşmektedir. Alternatif arıcılık ürünlerinin kaliteli bir şekilde üretilip pazarlanabilmesi, bal dışında da katma değeri fazla olan arıcılık ürünlerinin açığa çıkması ve piyasada arz oluşturularak pazarlanabilmesi önem arz etmektedir".

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiler Yepyeni Bir Destekleme İle TanışıyorÖnceki Haber

Çiftçiler Yepyeni Bir Destekleme İle Tan...

Genç Çiftçi Projelerinin Başarısı Yüz GüldürüyorSonraki Haber

Genç Çiftçi Projelerinin Başarısı Yüz Gü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar