Şekerbank

Arı Yetiştiricilerine Arı Keki Desteği Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı Yetiştiricilerine Arı Keki Desteği Devam Ediyor
Geniş hizmet yelpazesi ile toplumun her kesimine hitap eden proje ve yatırımları hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir belediye tarafından hayata geçirilen en büyük arıcılık projesi olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Arı Keki dağıtımı ile arı yetiştiricilerine destek olmaya devam ediyor.

Kış aylarında arıların yeteri kadar beslenememesi güçlü koloni oluşturmasını engellemekte, güçlü koloni ile bal sezonuna giremeyen arıcılar da olması gereken miktarda bal üretimi yapamamaktadır. Bu yüzden arı yetiştiricilerinin arı yemini kullanması gerekmektedir. Bu noktadan hareket eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan Arı Keki Desteği Projesi kapsamında, Malkara ilçesinde faaliyet gösteren arı yetiştiricilerine arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.

Başkan Albayrak: “Bu proje ile arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesine, üreticilerimizin ek gelir imkânı elde edebilmelerine ve polinasyon yoluyla tarımsal üretimde verimlilik artışına katkı sağlıyoruz”

Proje kapsamında Malkara ilçesinde gerçekleştirilen Arı Keki Dağıtım töreninde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üretim maliyetlerinin katlanarak arttığı bir dönemde üreticilere destek olmaya devam ettiklerini belirterek, “Ülkemizdeki dolar kurunun ve enflasyonun aşırı yükselmesi ile beraberinde artan maliyet sonucunda, oluşan sıkıntılar arı yetiştiricilerimizi de etkilemiştir. Arıcıların bal üretimi yapılmayan belirli dönemlerde, kovanlarına ilave yem vermeleri gerekmektedir. Ancak şeker fiyatlarının son bir yılda 6 kat artmasından dolayı, üreticiler şekerden üretilen bu arı yemleri için çok ciddi maddi bedeller ödemek durumunda kalmaktadırlar. Bu nedenle kullanılması kaçınılmaz olan arı keklerini arıcılık işletmelerimize destek olarak dağıtıyoruz. Daha önce Saray, Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde arıcılık faaliyetlerini yürüten üreticilerimize arı keki dağıtımı yapmıştık. Bugün ise burada Malkara-Süleymanpaşa Bal Üreticileri Birliği ve Tekirdağ İli Arı Yetiştiricileri Birliğine üye 116 kişiye 19.980 kg arı keki dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında il genelinde 508 kişiye toplam 91.440 kg arı keki dağıtımı yapacağız. 2015-2020 yılları arasında Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projemiz kapsamında 980 üreticimize toplam 22 bin 293 adet kovan dağıttık. Arı Keki Dağıtımı ile de üreticilerimize vermiş olduğumuz desteği daha da ileriye taşıdık. Arıcılık konusunda uygulamaya koyduğumuz projeler, arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesine, üreticilerimizin ek gelir imkânı elde edebilmelerine ve polinasyon yoluyla tarımsal üretimde verimlilik artışına katkı sağlayacaktır. Tarım ve hayvancılığa artı değer kazandırmak ve üreticilerimizin zorlukları aşmalarına yardımcı olmak için bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Arı Keki Dağıtım Töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları, projenin kapsamı ve uygulama ile ilgili bilgileri paylaşırken, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da bir konuşma yaparak, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu ve arı yetiştiricilerine vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Albayrak ve protokol üyeleri tarafından üreticilere arı keki dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ORTAR Fındık Bahçelerini SigortalattıÖnceki Haber

ORTAR Fındık Bahçelerini Sigortalattı

Kırsal Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Programına Rekor Proje Başvurusu YapıldıSonraki Haber

Kırsal Altyapı Yatırımlarının Desteklenm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar