Şekerbank

Arı Ürünleri ve Arı Sağlığı Konferansı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı Ürünleri ve Arı Sağlığı Konferansı
Tofidass

Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliğinin katkılarıyla “Arı ürünleri ve Arı Sağlığı” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Vali Ali Kolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Uygulamalı Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Özkırım ve Doç. Dr. Aslı Özkök, Defterdar Veysi Şahin,  Meteoroloji İl Müdürü Nazım Kul, Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz, idari ve teknik personeller ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Toplantının açılışında İl Müdürü Recep Kırbaş: İlimizde Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı 342 üyenin olduğunu ve üyelerin yaklaşık olarak 15 bin kovana sahip olduğunu belirtti. Bakanlığımızca yaklaşık 176 arıcımıza 131.760 TL destek yapıldığını, arıcılığın geliştirilmesi için ilçelerimizde ve merkezde eğitimlerin devam ettiğini ayrıca arıotu, karabuğday ve korunga demonstrasyonları kurarak arıcılığın gelişmesi için çaba sarfettiklerini söyledi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz: Türkiye ve dünyadaki arıcılığın yeri ve önemine değinerek arıcılık konusunda merkez birliği olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetmiştir.

Vali Ali Kolat konuşmalarında; Arıcılığın üreticilerimiz için önemli bir uğraş kolu olduğunu, balın önemli bir besin maddesi olduğunu ve sağlık için çok önemli olduğunu söylemiştir. Kırıkkale’de arıcılığın gelişmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve İl Özel İdare kaynaklarından desteklemeler yapıldığını söylemiştir.

Daha sonra konferansa geçilmiştir. Konferansta ilk olarak Doç. Dr. Aslı Özkök söz alarak arı ürünleri hakkında katılımcılara bilgilendirme yapmıştır. Bu kapsamda bal, polen, propolis, arı ekmeği, bal mumu, arı sütü gibi arı ürünlerinin elde edilişi, yararları ve laboratuvarlarda teşhisi hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir.

Konferansta son olarak Doç. Dr. Aslı Özkırım; arı hastalıkları, sağlığı ve korunma yolları hakkında görsel bir sunum yapmıştır. Sunumunda Amerikan, Avrupa ve adi yavru çürüklük hastalıkları, kireç hastalığı, taş hastalığı, nosema ve varroa gibi hastalık ve zararlıların bulaşması, meydana getirdikleri zararlar ve korunma yolları hakkında yetiştiricileri bilgilendirmiştir.

Kırıkkale'de 2014 yılında İl Özel idare kaynaklarından 75 bin TL destekle 134 arıcımıza 5 paket 6 çıtalı arı desteği yapılmıştır. 2016 yılında da yine İl Özel İdaresi arıcılara 50 bin TL Kaynak ayırdı. Yine 2015 yılında Orman İşletme Müdürlüğünden ORKÖY desteği kapsamında 5 köyde 18 aileye 30 ar kovan verilerek 225 bin TL destek verildi.

Kırıkkale'de arıcılığı teşvik etmek için 2015 yılı Eylül ayında Sulakyurt ilçemiz Koruköy’de Vali Ali Kolat’ın katılımıyla 1. Bal festivali düzenlendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşköprü’de Ceviz Fidanı DağıtıldıÖnceki Haber

Taşköprü’de Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Traktör sayısında Manisa ile Konya yarışıyor…Sonraki Haber

Traktör sayısında Manisa ile Konya yarış...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar