Şekerbank

Arazileri Gübrelemek Artık Daha Kolay

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arazileri Gübrelemek Artık Daha Kolay
Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alınan Katı Hayvan Gübresi Dağıtma Römorku çiftçilerin hizmetine sunuldu.
Tofidass

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alınan Katı Hayvan Gübresi Dağıtma Römorku çiftçilerin hizmetine sunuldu.

Çoruh Nehri Rehabilitasyon Projesi kapsamında alınan römork, hayvan gübresinin arazilere dağıtımında büyük kolaylık sağlamakta, yeterli ve düzenli şekilde toprağa verilen yanmış hayvan gübresi bitkisel üretimde kalite ve verimi arttırmaktadır. Toprakların organik madde açısından yetersiz olduğu düşünüldüğünde, bu eksikliği giderecek en önemli materyal hayvan gübresidir. En az bir yıl süreyle uygun koşullarda bekletilen hayvan gübresinin arazilere taşınması ve dağıtılması sorunu Katı Gübre Dağıtma Römorku ile ortadan kaldırılmıştır. Farklı kapasitelere sahip bu römorklar traktöre bağlı olarak çalışmakta, yükleyici yardımıyla doldurulmakta ve arazilere yeterli ve düzenli şekilde gübre dağıtımını gerçekleştirmektedir. İl Müdürlüğünde bulunan ve kırsal alanda yaşanan en büyük çevre sorunlarından biri olan hayvan gübresinin değerlendirilmesine katkı sağlayacak Katı Gübre Dağıtma Römorku 10 ton kapasiteli olup, en az 90 BG güce sahip traktörle çalışabilmektedir.

Bayburt, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunmasını amaçlayan "Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması" (ÇATAK) Programı kapsamında bulunduğundan, programa dahil çiftçiler Katı Gübre Dağıtma Römorku kullandığında ilave destekleme ödemesinden faydalanabilecektir. Ayrıntılı bilgi için Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilmelidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
VALİ ENVER SALİHOĞLU TARIMSAL İŞLETMELERİ ZİYARET ETTİÖnceki Haber

VALİ ENVER SALİHOĞLU TARIMSAL İŞLETMELER...

Sığır Tüberkülozu Hastalığı Var Mı Yok Mu?Sonraki Haber

Sığır Tüberkülozu Hastalığı Var Mı Yok M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar