Şekerbank

Antalya’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’da Okul Kantin Ve Yemekhanelerine Sıkı Denetim
Antalya’da okul kantinlerine 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde 2 bin 40 okul kantini ile bin 328 yemekhane denetlendi.
Tofidass

Antalya’da okul kantinlerine 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde 2 bin 40 okul kantini ile bin 328 yemekhane denetlendi.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen denetimler hakkında yaptığı açıklamada; “İl müdürlüğü olarak üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla, gıda işletmelerinde gerekli kontrol ve denetimler yapıyoruz” dedi.

Yılda En Az 2 Denetim

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yerlerin de denetlendiğini ifade eden İl Müdürü Özen; “Kantin, yemekhane, kafeterya, çay ocağı, büfe gibi gıda işletmelerinin özel hijyen şartları, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği ve kontrolü 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na istinaden İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından yetkilendirilen gıda kontrol görevlilerimizce yürütülüyor. Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi tarafından belirlenen risk esaslı denetim sıklığına göre söz konusu işletmelerin yılda en az 2 defa rutin denetimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

752 Okul Kantini ve 591 Okul Yemekhanesi Denetlendi

İşletmeler “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği”ne göre işletmelerin denetlendiğini ifade eden Özen; “Denetimlerde çevresi, işletme hijyeni, alet-ekipman hijyeni, personel hijyeni, gıda güvenilirliği ve hijyeni yönünden kontrol ve denetimleri yapılır. Antalya İl genelinde 752 adet okul kantini ve 591 adet okul yemekhanesi faaliyet göstermektedir. İl Müdürlüğümüzce 2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde okul kantinlerinde 2.040 denetim, okul yemekhanesinde ise 1.328 denetim gerçekleştirdik” dedi.

İl Müdürü Mustafa Özen, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da öğrencilerin güvenli gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla okul kantinleri ve yemekhanelerinin denetimlerine devam edeceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Irak’a Mandalina İhracatı Durdu, Tırlar Gümrükten DöndüÖnceki Haber

Irak’a Mandalina İhracatı Durdu, Tırlar...

Ödül: Hayvan Koruma Kanunun Kapsamı GenişletilmeliSonraki Haber

Ödül: Hayvan Koruma Kanunun Kapsamı Geni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar