Şekerbank

Antalya Kesme Çiçek Üretiminin De Başkenti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya Kesme Çiçek Üretiminin De Başkenti
Antalya Valisi Münir Karaloğlu Türkiye’nin en büyük ve en kaliteli çiçek üretim merkezlerinden biri olan Antalya’da çiçek bahçelerini inceleyip mezata katıldı. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Vali Karaloğlu Türkiye’de kesme çiçek üretiminin
Tofidass

Türkiye’de süs bitkileri sektörünün 100 milyon dolarlık ihracat potansiyeli olduğunu ve önemli bir kısmını Antalya’nın sağladığını ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “Antalya biliyorsunuz turizm yanında tarımsal faaliyetleriyle de öne çıkan bir il. Tarımsal faaliyetlerde bizim sebze üretimimiz bilinir Alanya’nın, Gazipaşa’nın muzu, avokadosu bilinir. Finike’nin portakalı bilinir. Ama çiçek üretimimiz bilinmez. Türkiye’de üretilen kesme çiçeğin %85i Antalya ve çevresinde üretiliyor.” dedi.

İŞBİRLİĞİYLE SEKTÖRÜN BÜYÜMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Kesme çiçek üretiminin önemli bir sektör, önemli bir tarımsal faaliyet olduğuna dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, bu sektörün Antalya’da büyümesi için İhracatçılar Birliği, Çiçekler Birliği ve Ticaret Borsası ile iş birliği içerisinde hep beraber çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Özellikle üretim alanların genişletilmesi daha sonrada pazarlama ve ihracat alanında çalışmalar yapacaklarını belirten Vali Karaloğlu, Antalya’da en kolay geliştirebilecek tarımsal faaliyetin kesme çiçekçilik olduğunu gördüklerini ve buna inanarak bu konuda sektör temsilcilerine destek vereceklerini dile getirdi.

ÇİÇEK KENTİNDE TENEKEDEN ÇELENKLER KULLANILMASIN
Çiçeği ve çiçek kullanmayı teşvik edici faaliyetler yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Çiçek kentinde cenazelerde tenekeden çelenkler olmasın. Çiçek kentinde çiçek gibi çelenkler olsun.  Kentin ürettiğine sahip çıkılması açısından bu çok önemli. Derneklerimiz, vakıflarımız, belediyelerimiz teneke çelenkten vazgeçip kentin ürettiğini tüketme noktasında çiçek çelenkleri alarak yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Bu sektör tarımın diğer kollarında olduğu gibi çok önemli bir sektör. 300 bin kişinin emeğinin olduğu söyleniyor. Bunca emek var. Üreticilerimizin emeklerine sağlık.” ifadelerini kullandı.

Çiçek mezatının ardından birbirinden renkli ve çeşit çeşit çiçeklerin olduğu seraları gezen Vali Münir Karaloğlu burada çiçek toplayarak üreticiden çilekler hakkında bilgi aldı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Onlara da destek ödemeleri başladıÖnceki Haber

Onlara da destek ödemeleri başladı

Fiskobirlik Başkanı Bayraktar'dan Fındık Üreticilerine SerzenişSonraki Haber

Fiskobirlik Başkanı Bayraktar'dan Fındık...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar