Şekerbank

Alanar Meyve’nin Lezzet Ödüllü Kirazı tazekoli.com’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alanar Meyve’nin Lezzet Ödüllü Kirazı tazekoli.com’da
Tofidass

Tekfen Tarım bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Alanar Meyve tarafından üretilen kirazlar, sadece yurt dışına ihraç edilirken büyük talep sonucunda yurt içinde de tazekoli.com üzerinden online olarak satışa sunuldu. Brüksel merkezli International Taste Institute tarafından yapılan ve yüzlerce ülkeden, binlerce gıda ve içecek ürününün katıldığı 2019 Tat değerlendirmesi ve sertifikasyonu sonuçlarına göre yüzde 88’lik ’luk bir skor ile 2 altın yıldız lezzet sertifikasını kazanan Alanar’ın kiraz, bu kapsamda Türkiye için bir ilki gerçekleştirmişti.

Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, “Tadı, rengi, doğallığı ile pazarda fark yaratan ödüllü Alanar kirazlarını yurt içinde de tüketicilere sunmaktan mutluluk duyuyoruz, kiraz ile başlayan yurt içi satışımızı mevsimindeki kayısı, Japon eriği, nar ve kestane gibi diğer ürünler ile de devam ettireceğiz.” dedi.

Bir Tekfen Tarım iştiraki olan Alanar Meyve’nin kirazları soğuk hava zinciri korunarak 45 ülkeye sevk ediliyordu. Yurt içindeki yoğun talep üzerine tazekoli.com üzerinden online olarak da satışa sunuldu.

Brüksel merkezli International Taste Institute tarafından yapılan ve tüm dünyadan binlerce üreticinin katıldığı 2019 Tat değerlendirmesi ve sertifikasyonu sonuçlarına göre Alanar’ın kirazı yüzde 87,9’luk skor ile 2 altın yıldız lezzet sertifikasını kazanmıştı. Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyan sertifika, ülkemizin ihracatına da katkı sağlarken yurt içinde de sağlıklı ve lezzetli meyveye ulaşmak isteyen yerli tüketicinin de ilgisini çekti. BRC, Global GAP, Nuture, SMEA gibi yurt dışı sertifikaları bulunan Alanar bu ilgiye sessiz kalmadı ve ödüllü kirazlarını ülkemizde de tüketicilere sunmak adına tazekoli.com ile bir anlaşma yaptı. Sadece online olarak satışa sunulan kirazların yarım ve 2 kg olarak iki farklı paket seçeneği bulunuyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Tekfen Tarım Genel Müdürü Emrah İnce, lezzetiyle tüm dünya tarafından kabul gören Türk kirazının, Türkiye’nin 3 farklı bölgesinde, yaklaşık 100 hektarlık alanda ürettiklerini söyledi. İnce, “Tadı, rengi, doğallığı ile pazarda fark yaratan ödüllü Alanar kirazlarını yurt içinde de tüketicilere sunmaktan mutluluk duyuyoruz, kiraz ile başlayan yurt içi satışımızı mevsimindeki kayısı, Japon eriği, nar ve kestane gibi diğer ürünler ile de devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretici Patatesi Yola DöktüÖnceki Haber

Üretici Patatesi Yola Döktü

Tarımın Merkezi Kocasinan’dan Kayseri’ye Yeni Bir Kazanç KapısıSonraki Haber

Tarımın Merkezi Kocasinan’dan Kayseri’ye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar