Şekerbank

Akkaraman Irkı Koyun Projesi Kabul Edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akkaraman Irkı Koyun Projesi Kabul Edildi
Halk Elinde Islah Akkaraman Irkı Koyun Projesi Kabul Edildi.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Halk Elinde Islah Projesi kapsamında 2012 yılından itibaren İvesi Irkı Koyun Projesini, 2013 yılından itibaren Kıl Keçisi Projesini yürüten Osmaniye Gıda Tarım ve Hyavancılık İl Müdürlüğü 2015 yılında Akkaraman Koyun Irkı Projesine dahil olmayı başardı.
Hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi amacıyla Bakanlıkça uygulanan proje kapsamında 2012 yılında Halk Elinde İvesi Irkı Koyun Islahı Projesine 6.300 hayvan ile 2013 yılında Halk Elinde Kıl Keçisi Islahı Projesine 6.300 hayvan ile projeye katılmayı hak eden İlimiz, 2015 yılında da Akkaraman Koyun Irkı projesine katılmak için Bakanlığa başvurmuştu. Bakanlık yetkilileri tarafından
Osmaniye İlinde yapılan incelemeler sonucunda 6000 dişi, 300 erkek Akkaraman Koyun için Projesi onaylanmıştır.
Projeye yetiştiricilere en az 80 dişi 4 erkek Akkaraman Koyun Irkı ile katılabileceklerdir. Projeye kayıtlı elit sürüye ait yetiştiricilerimize yavru desteği olarak hayvan başı 70 TL, taban sürülerde ise yavru desteği olarak hayvan başına 35 TL ödenecektir. Ayrıca projede kayıtlı erkek damızlık hayvanlara da hayvan başı 200 TL destekleme ödemesi gerçekleştirilecektir.
Ülkemiz hayvancılığının gelişmesinde küçükbaş hayvancılık büyük öneme sahip olup Halk Elinde Islah Projesi de bu noktada önemli bir projedir. Proje kapsamında bugüne kadar 102 yetiştiriciye 1.300.745 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Projeye katılan yetiştiricilerden projeye önem vermeleri ve bu projeyi destekleme ödenen bir proje değil de daha verimli hayvanlara sahip olmak için yapılan bir proje olarak benimsemeleri gerekmektedir. Bu proje ile ırkları daha iyi olan hayvanlar oluşacağından yetiştiricilerimiz süt verimi, kuzu veya oğlak verimi daha yüksek hayvanlara sahip olacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mısırlar Mısır Bahçesinde 450 KİK Hint Keneviri Ele GeçirildiÖnceki Haber

Mısırlar Mısır Bahçesinde 450 KİK Hint K...

Somalı Avcılar Doğaya Keklik SaldıSonraki Haber

Somalı Avcılar Doğaya Keklik Saldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar