Şekerbank

Ahlat'ta 20 Bin Tonun Üzerinde Sertifikalı Patates Üretildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahlat'ta 20 Bin Tonun Üzerinde Sertifikalı Patates Üretildi
Tofidass

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, "Bu yıl ilçemizde 3 bin 500 dekarlık alanda 20 bin tonun üzerinde sertifikalı patates ürettik" dedi.

Ahlat'ta 3 bin dekar arazide kurulan ve içinde ambalaj, paketleme ve sertifikalı tohum patates koruma ünitesinin yer aldığı tesisin açılışını gerçekleştiren Vali Ustaoğlu, bu yıl ilçede 165 bin ton patates üretildiğini bildirdi.

İlçeye çok büyük değer katan, üretici açısından da ambalajlama ve depolama tesisinin açılışını yaptıklarını belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Tesisimiz 3 bin metrekare kapalı alana sahip. Proje bedeli 1 milyon 800 bin lira olan tesise 900 bin lira hibe verildi. Bu tür tesisler ilçede patatesin daha iyi değerlendirilmesi adına çok önemli. Üreticimiz malını depolayacağı, zamana yayması ve fiyattaki oynamalardan daha az etkilenecek. İlçemizin arazisi gerçekten verimli. Her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği çok kıymetli bir potansiyele sahip. Özellikle tarımsal üretimde çok önemli bir yer tutuyor. Ülkemiz patates üretimini yüzde 4'ü ilimizin ise yüzde 75'i Ahlat'ta üretiliyor. Bu anlamda hem yeni açacağımız tesisler hem de teşviklerle böyle kıymetli ve mümbit arazilerimizi değerlendirerek çiftçilerimizin yüzünü güldürüreceğiz. Daha kalıcı ve gelir getirici tarımsal alanlar için teşviklerimizi devam edecektir."

"20 BİN TONUN ÜZERİNDE SERTİFİKALI PATATES ÜRETTİK"

Patates sökümünün yapıldığı tarlaları da inceleyerek burada çalışan çiftçilerle bir süre sohbet eden Vali Ustaoğlu, Ahlat'ın tarihi ve kültürel olarak bir marka değerinin olduğunu, bunun yanında patates üretiminde de bir marka değeri yakalama yolunda önemli adımlar attığını kaydetti.

Üreticilere moral vermek ve onların yanlarında oldukları göstermek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiğini dile getiren Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"İlçemiz sadece patates üretiminin yapıldığı bir yer değil, aynı zamanda sertifikalı patates tohumunun da üretildiği bir yer. Bu da bizim için çok önemli. Özellikle tarımsal alanda birtakım hastalıklar oluyor. Meyve ve sebzelerin bu hastalıklara yakalanmaması için özellikle sertifikalı üretim önemli. Patateste bunların başında geliyor. Bu yıl ilçemizde 3 bin 500 dekarlık alanda 20 bin tonun üzerinde sertifikalı patates ürettik. Bunların her biri koruma altına alınmış, her türlü hastalıklardan arındırılmış ve üreticimizin çok rahat şekilde alarak üreteceği tohumlardır."

Açılış ve incelemelerde Ustaoğlu'na, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere Makine Ekipman DesteğiÖnceki Haber

Çiftçilere Makine Ekipman Desteği

Genç Çiftçi Projesiyle Köyler Hayat BuluyorSonraki Haber

Genç Çiftçi Projesiyle Köyler Hayat Bulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar