Şekerbank

Adıyaman, Güneydoğunun Meyve Deposu Olmaya Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adıyaman, Güneydoğunun Meyve Deposu Olmaya Başladı
Tofidass

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Trabzon Hurmasının oldukça geniş bir yetiştirme alanı bulduğu Gölbaşı İlçesinde bir Trabzon Hurması bahçesini ziyaret ederek hasat ve paketleme-nakliye çalışmalarını yerinde inceledi. Yerel basın-yayın kuruluşlarının temsilcilerinin de davet edildiği hasat etkinliğinde Adıyaman'da meyveciliğinde son yıllarda meydana gelen olumlu gelişmeleri değerlendiren İl Müdürü Alan şunları belirtti:

"Adıyaman Güneydoğunun meyve deposu olacak demiştik ve artık Adıyaman güneydoğunun meyve deposu olmaya başladı. Bu gün burada Trabzon Hurması hasadı yapılıyor. İllerin Trabzon Hurması yetiştirme alanlarını karşılaştırdığımızda; Türkiye'de ilk beş ilin arasına girmiş olduğumuz görülmektedir. Bu bizim için gerçekten çok sevindirici. İlimizde birçok meyve çeşidi yetiştiriliyor ama en fazla yetiştirilen ürünlerden birisi de Trabzon Hurmasıdır.

Her zaman için şunu söylüyoruz; Çiftçimiz gözüyle düşünür. Bir önder çiftçimizin Gölbaşı ilçemizde Trabzon Hurmasını yetiştirmeye başlayarak olumlu sonuç alması, esasen Akdeniz iklimine uygun koşullarda yetiştirilen Trabzon Hurmasının ilimizde, özellikle Gölbaşı ilçemizde yoğun olarak yetiştirilmesine yol açmıştır.

Trabzon Hurması üretimini daha da artırmaya yönelik çalışmalarımız devam edecektir. İlimizde 2.000 dekar alanda Trabzon Hurması yetiştirilmektedir. Mevcut yetiştirme alanı bakımından Türkiye'de 5. sıradayız. Ama üretimde beşinci sırada değiliz. Çünkü bahçelerimiz henüz yeni kurulmuş olduğu için tam verime gelmemiştir. Bundan sonraki dönemde en az 10.000 dekar alanda hurma yetiştirip ilimizi üretimde de en üst sıralara çıkarmayı ve ülkemizin ihtiyacını buradan karşılamayı hedefliyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve İklim Değişikliği PaneliÖnceki Haber

Tarımda Yenilenebilir Enerji Kaynakları...

Giresun'da 300 Dekar Alana Siyez Buğdayı EkildiSonraki Haber

Giresun'da 300 Dekar Alana Siyez Buğdayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar