Şekerbank

Adana'da Tarımsal Üretim Planlaması Modeli İlk Uygulamasıyla Hayata Geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana'da Tarımsal Üretim Planlaması Modeli İlk Uygulamasıyla Hayata Geçti
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren hayata geçirilen Tarımsal Üretim Planlaması modelinin ilk uygulaması Adana'nın Seyhan ilçesinde gerçekleşti. Üreticiler ve firma temsilcileri, tatlı mısır üretimi için sözleşme imzalayarak planlı üretimin bir parçası oldu.

Planlı Üretim ile Gıda Güvencesi ve Verimlilik Artışı Hedefleniyor

5488 sayılı Tarım Kanunu'nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlaması konusunda Bakanlığa yetki verilmesiyle, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için planlama zorunlu hale getirildi.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, planlama ile ürünlerin arz ve talep miktarının dikkate alınarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirleneceğini, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunacağını ve ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edileceğini söyledi.

Sözleşmeli Üretim ile Üreticilere Güvence

Kökçüoğlu, üretimi planlarken bunun sözleşmeli üretim ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Sözleşmeli üretim ile gıda arzının garanti altına alındığını, üreticilerin alacağının garanti altına alındığını ve hem satıcı hem de alıcının zarar etmemesinin sağlandığını ifade etti.

Üreticiler ve Firma Temsilcileri Memnun

Sözleşmeli üretimde alacağının garanti altında olmasından dolayı memnun olduğunu ifade eden üretici Talat Yıldırım, planlı üretim ile neyi ne kadar üreteceklerini bildiklerini ve bunun ülke için de daha iyi olduğunu söyledi.

Firma Temsilcisi Kerem Cebe ise 1500 dekar alanda tatlı mısır üretimi yaptıracaklarını ve üretim planlamasının daha iyi bir üretim yapılmasını sağlayacağını belirtti.

Toplantıda Sözleşmeler İmzalandı

Toplantıda üreticiler, Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu huzurunda firma ile sözleşme imzaladı. Kökçüoğlu, üreticilere destekleri için teşekkür ederek hayırlı ve bereketli bir üretim sezonu diledi.

Sözleşmeli üretim modeli, tarımsal üretim planlamasının önemli bir aracı olarak arz güvenliğine katkıda bulunurken, üretim izlenebilirliği ve daha etkin politika ve strateji geliştirilmesine de imkan sağlayacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Balık Yağının 5 Önemli FaydasıÖnceki Haber

Balık Yağının 5 Önemli Faydası

Aydın'da Akdeniz Meyve Sinekleri ile Mücadele EğitimiSonraki Haber

Aydın'da Akdeniz Meyve Sinekleri ile Müc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar