Şekerbank

6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 1-5 Mart Tarihlerinde Antalya’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 1-5 Mart Tarihlerinde Antalya’da
Hızla değişen dünyada beyaz et sektöründeki önemli yenilik ve gelişmelerin en kapsamlı şekilde tartışılacağı "6. Uluslararası Beyaz Et Kongresi" üst düzey bilim insanlarının katılımıyla 1-5 Mart 2023 tarihleri arasında Titanic Deluxe Golf Belek Antalya’da yapılacak.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği’nin (BESD-BİR) tarafından iki yılda bir düzenlenen, uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük kongre olma özelliğine sahip 6.Uluslararası Beyaz Et Kongresi’ne (6. UBEK) Dünya’nın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den çok sayıda önemli bilim insanı, uzman ve sektör paydaşları katılacak.

Kongrede Dünya ve Türkiye kanatlı eti üretiminin tüm yönleriyle ele alınacağını belirten BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kaplan: “5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi (5.UBEK) 32 ülkeden veteriner hekim, ziraat ve gıda mühendisi, tıp doktoru akademisyenler ve sektör paydaşı yaklaşık 1300 kişinin katılımıyla önemli bir başarıya imza attı. Konusunda uzman bilim insanları dünyada uygulanan son teknolojik ve bilimsel gelişmeleri paylaşarak beyaz et sektörüne çok değerli katkılar sundu. Mart ayında düzenleyeceğimiz 6.UBEK için ise hedefimiz kongremizi daha üst seviyeye taşıyarak daha kapsamlı bir içerik ile güzel bir ortamda misafirlerimizi ağırlamak.”

Naci Kaplan sözlerine şu şekilde devam etti: “Beyaz et sektörünün arkasındaki dinamik güç ve en önemli sermaye bilim ve teknolojidir. Dünya tavukçuluk endüstrisinde 10. sırada yer alan bir sektör olarak çiftlikten sofraya beyaz et üretiminin tüm yönleriyle ele alınacağı kongremizde, daha sağlıklı bir gezegen sağlamak için çevreye duyarlı ve sürdürülebilir üretim uygulamalarında bir üst seviyeye geçmeye hazırlanıyor. Bilim ve sanayi el ele tüm dünya insanlarının yararına daha büyük başarılara imza atmak için, tüm sektör paydaşlarını aramızda görmekten mutluluk duyacağız.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir üreterek tasarruf ettiÖnceki Haber

Büyükşehir üreterek tasarruf etti

Dünya’nın kuru inciri Türkiye’den gidiyorSonraki Haber

Dünya’nın kuru inciri Türkiye’den gidiyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar