Şekerbank

12. Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
12. Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisi açıldı
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, 12. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye hak kazanan fotoğrafların yer aldığı sergi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde İl Protokolü ve vatandaşların beğenisine sunuldu. 

Serginin açılışına Vali Muammer Erol, Milletvekili Özcan Özel, İl Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, İl Sağlık Müdürü Emrah Eray, İşkur Müdürü Erhan Dede, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan, Yalova Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Ak Parti İl Siyasi Ve Hukuki İşler Başkanı Koray Girgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, Yalova Muhtarlar Derneği ve Kent Konseyi Başkanı Mustafa Kandemir, Arıcılar Birliği başkanı Mustafa Alaybeyoğlu, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Arzu Demir, Yalova Kanser hastaları Derneği başkanı Sibel Beyosmanoğlıu, kurum personeller ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar serginin açılışında yaptığı konuşmada; Tarım ve Orman Bakanlığı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından Denizbank'ın desteği ile bu yıl 12.’si düzenlenen ve bir geleneğe dönüşen, toprağın ve tarımın önemi konusunda toplumsal ve bireysel duyarlılığı artırmak amacıyla düzenlenen "Tarım Orman ve İnsan" fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserleri fotoğraf severlerle buluşturuyoruz. Bu resimler dönüşümlü olarak 81 ilimizde de sergilenmektedir.

Önemli bir tarım ülkesi olduğumuz için Bakanlığımız tarımın sürekli ülke kamuoyu gündeminde yer almasını sağlamak, farkındalık oluşması ve tarımın insanla olan tarihsel ve kültürel bağının ebedileşmesine katkıda bulunmak amacıyla değişik kategorilerde geleneksel olarak ulusal tarım ve insan konulu fotoğraf yarışması düzenlenmektedir. Yarışmaya fotoğrafları ile katkı veren tüm yarışmacıları kutluyorum. Bakanlığımız bu yarışma ile sanatsal bir etkinliğin ötesinde 12 yıldır tarım ve insan konusunda önemli bir arşiv ve tarımın önemi konusunda bir farkındalık oluşturmuştur.

Bu yılki teması “Çiftçi Varsa Hayat Var” olan yarışmanın konusunu tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıdaların işlenmesi ve muhafazası, hasat, harman, üretici, çiftçi, çiftçilik mesleğinin önemi, kırsal yaşam ve her türlü tarımsal faaliyet olarak belirlenen ve bu kapsamda düzenlenen 12. Tarım ve Orman yarışmasında dereceye giren fotoğraflar 12-15 Eylül 2022 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüzde sergilenecek ve buradan da Bursa’ya gönderilecektir.

Denizbank sponsorluğunda "Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları", "DenizBank Çalışanları" ve "Çiftçi Varsa Hayat Var" olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya, toplam 606 katılımcı 3 bin 997 eserle katıldı. Seçici kurul tarafından 19 eserin ödül alması uygun görülürken, 83 eser de sergileme ve albüm çalışması için belirlendi. 6 farklı kategoride düzenlenen Tarım ve Orman İnsan Fotoğraf Yarışması ödül töreni DenizBank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren ve sergileme/albüm fotoğrafları hediye çekleri ile ödüllendirildi.

Farklı desenlerden oluşan tarım ve insan kareleri yurdumuzun zenginliğinin yanında emeğin mimarlarını da görme açısından önem arz etmektedir. Öyle karelerle karşılaşıyoruz ki farklı duyguları iç içe yaşamamıza vesile oluyor. İnsanlarımız bu fotoğraf sergisini gezdiklerinde bir şekilde kendilerinden bir parça bulacaklardır.

Sanal Fotoğraf sergisini online olarak da www.tarimormaninsan.com adresinden ziyaret edebilirsiniz. Önümüzdeki yıl 13. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması temasının da “Sen Üret Yeter” olarak belirlendiğini buradan sizlerle paylaşmak istiyorum. Fotoğraflarımız ilimizde faaliyet gösteren büyük AVM lerde ve her gün birisinde olmak üzere sergilenecektir.

Başta bu fotoğrafları çekmek için emek harcayan yarışmacılarımız olmak üzere, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi..

 

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Vali Muammer Erol ve protokol mensupları kurdeleyi birlikte keserek serginin açılışını yaptılar ve hep birlikte sergiyi gezdiler. Suat Parıldar Vali Mummer Erol ve beraberindekilere sergiyi gezdirirken fotoğraflar hakkında bilgiler de verdi…

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisa'da 'Kulavanta' güvenli hale geldiÖnceki Haber

Manisa'da 'Kulavanta' güvenli hale geldi

Sektörün kalbi, Kayseri Şeker’de attıSonraki Haber

Sektörün kalbi, Kayseri Şeker’de attı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar