© Tarım Pusulası 2021

Hibeli Simental Damızlık Boğa Dağıtımı Gerçekleşti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında, damızlık erkek hayvan alımına % 80 hibe desteklemesi yapılmaktadır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2014 yılında uygulamaya konulan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında, damızlık erkek hayvan alımına % 80 hibe desteklemesi yapılmaktadır.

Bu proje kapsamında 2014 yılı içinde 192 yatırımcının damızlık boğa müracaatları Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimi tarafından uygun görülüp Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından onaylanarak damızlık boğa alımı hakkını elde etmişlerdir.

Damızlık Simental Boğa dağıtımına Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir GÜVEN, İl Müdür Yardımcısı Nail KIRMACI, Havza İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İlçe Müdürü Hüsamettin İLHAN, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun GENÇ ve Müdürlüğün teknik personeli ile yetiştiriciler katılmıştır.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir GÜVEN damızlık boğa dağıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada;  "DOKAP kapsamında bu güne kadar ciddi çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini, mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır, ağıl inşaatı ve verimliliğin arttırılması için damızlık erkek materyal temini konularında çalışmaların yürütüldüğünü, bu kapsamda bugüne kadar 2014 ve2015 yıllarında toplam 17.395.750 TL lik yatırımın ilimize kazandırıldığı ve buna karşılık üreticilerimize de 8.915.000 TL hibe desteği  sağlanmıştır. 

Bu gün % 80 hibe ile dağıtımı yapılan SİMENTAL ırkı boğalarımız Bursa Karacabey Tarım işletmesinden temin edilmiştir. 2015 yılında ilk etapta 9 adet damızlık boğa temin ve teslimi yapılmış olup, ikinci etapta bu gün 20 adet damızlık boğanın teslimatı yapılmaktadır.

Bu alanda çalışmaların devam edeceğini, konu ile ilgili çalışmaları başarıyla yürüten ekibe teşekkür ederek, hibe desteklerden faydalanan üreticilerimize hayırlı olsun temennisinde bulundu." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER