Manisa'da üreticilere KKKA riskine karşı parazit desteği
HayvancılıkManisa Büyükşehir Belediyesi, Yunusemre ilçesindeki Muslih, Örencik ve Pelitalan mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan 94 üreticiye toplam 1.058 adet antiparaziter preparat dağıttı. Destekle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dış parazitlerden korunması, hayvan sağlığının güçlendirilmesi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) riskine karşı önlem alınması hedefleniyor.
MANİSA — Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsalda hayvancılığın sürdürülebilirliğini desteklemek ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) riskine karşı alınan önlemleri güçlendirmek amacıyla Yunusemre ilçesine bağlı Muslih, Örencik ve Pelitalan mahallelerinde 94 üreticiye toplam 1.058 adet antiparaziter preparat dağıttı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi kapsamında gerçekleştirilen destekle büyükbaş ve küçükbaş hayvanların dış parazitlerden korunması, hayvan sağlığının güçlendirilmesi ve KKKA riskinin azaltılması hedefleniyor.
Destek programı kapsamında Pelitalan Mahallesi'nde 72, Örencik Mahallesi'nde 16, Muslih Mahallesi'nde ise 6 üreticiye antiparaziter preparat teslim edildi. Üreticilere toplam 861 adet 100 mililitrelik ve 197 adet 500 mililitrelik olmak üzere 1.058 adet preparat ulaştırıldı.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi İsmail Kilimci, uygulamanın geçen yıl başlatıldığını ve üreticiler ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden gelen talepler doğrultusunda bu yıl da sürdürüldüğünü belirterek, "Kene kaynaklı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının görüldüğü Pelitalan, Muslih ve Örencik mahallelerinde yürüttüğümüz proje kapsamında üreticilerimize kene ve diğer dış parazitlere karşı kullanılabilecek antiparaziter preparatlar ulaştırıyoruz." dedi.
Kilimci, "Amacımız hem hayvan sağlığını korumak hem de dış parazitlerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek." ifadelerini kullandı.
Muslih Mahalle Muhtarı Ramazan Dilek, proje sayesinde üreticilerin daha önce temin etmekte zorlandıkları ilaçlara ulaşabildiğini belirtirken, Örencik Mahalle Muhtarı Şinasi Bayrak da desteğin hayvancılıkla uğraşan üreticiler açısından önemli bir katkı sağladığını ifade etti.
Pelitalan Mahallesi üreticilerinden İsmail Uğurlu ise kırsalda kene, pire ve bit gibi dış parazitlerin önemli bir sorun olduğunu belirterek, dağıtılan preparatların hem hayvan sağlığının korunmasına hem de üreticilerin maliyetlerinin azaltılmasına katkı sunduğunu söyledi.
Belediyeden yapılan açıklamada, kırsal kalkınmayı desteklemeye ve hayvan sağlığını korumaya yönelik çalışmaların il genelinde sürdürüleceği belirtildi.
TARIM PUSULASI HABER MERKEZİ
İlginizi Çekebilir