Vali Ustaoğlu: Zeytinyağı rekoltesi 40 bin tonu aşacak

Balıkesir'de yılın ilk zeytin hasadı Ayvalık'ta yapılırken Vali Ustaoğlu, bu sezon zeytinyağı rekoltesinin 40 bin tonun üzerine çıkmasını beklediklerini açıkladı.

Haberler'de Abone Ol

BALIKESİR/AYVALIK — Balıkesir'de yılın ilk zeytin hasadı Ayvalık ilçesinde gerçekleştirildi. Hasadın ardından zeytinler işletmede sıkılarak ilk zeytinyağı elde edildi.

Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık Kaymakamı Ömer Çimşit, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ile üreticiler katıldı.

Vali Ustaoğlu: Rekolte 40 bin tonun üzerinde bekleniyor

Zeytin hasat sezonunun Balıkesir ve üreticiler için hayırlı olmasını dileyen Vali İsmail Ustaoğlu, Balıkesir'in zeytinyağı üretimindeki konumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ustaoğlu, Balıkesir'de yıllık zeytinyağı üretiminin 25 bin ile 35 bin ton arasında gerçekleştiğini belirterek, bu sezon için beklentinin 40 bin tonun üzerinde olduğunu söyledi.

Vali Ustaoğlu, “Bu yıl Allah'a çok şükür daha bereketli bir sezon geçti. Rekolte 40 bin tonun üzerinde olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretimin yüzde 80'i zeytinyağı için

Ustaoğlu, Balıkesir'in farklı ilçelerinde zeytin üretimi yapıldığını belirterek, üretimin yüzde 80'inin zeytinyağı, yüzde 20'sinin ise sofralık zeytin olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Vali Ustaoğlu, Ayvalık'ın zeytinyağının kalitesi ve aromasıyla öne çıktığını, bölgenin zeytinyağı ihracatında da yer tuttuğunu söyledi.

İlk hasadın ardından zeytinyağı tadımı yapıldı

Ayvalık'taki programda gerçekleştirilen ilk hasadın ardından zeytinyağı üretimi yapılan işletme ziyaret edilerek çalışmalar yerinde incelendi. İlk sıkılan zeytinyağının tadına bakan protokol üyelerine yağın kalitesi ve “dizemi” hakkında bilgiler verildi.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün de Balıkesir'deki üreticilere bereketli ve kolay bir hasat sezonu diledi.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Fotoğraflar

15 görsel

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.