Şekerbank

Üreticilere, 250 Örnek Köy Projesi Anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üreticilere, 250 Örnek Köy Projesi Anlatıldı
Tofidass

Uşak Merkez Ulucak Köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Murat ERDEM ve üreticilerin katılımlarıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Müdürü Erkan KAHRAMAN; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının önümüzdeki yıldan itibaren uygulamaya koymak istediği 250 Örnek Köy Projesi kapsamında birlikte üretim modeli ve projenin üreticilere sağlayacağı faydalar hakkında bilgi verdi.

"Bu proje sayesinde; gerek bitkisel gerekse hayvancılık alanında üretim faaliyeti yaparken hastalıklarla mücadelede, gübrelemede, ilaçlamada, hasatta maliyetleriniz düşecek, elde edilen ürünleriniz daha kaliteli olacak,  pazarlamada sorun yaşamayacak ve ekonomik anlamda daha fazla gelir elde edeceksiniz. Birlik olursak daha güçlü oluruz, ayrışırsak küçülür ve yok oluruz.  Sizlerin de talebi olması durumunda köyünüz bu kapsamda değerlendirmeye alınabilecektir" dedi.

Bunun yanında üreticilere ödenen mazot desteğinin ÇKS'ye kayıtlı arazilerde dekar başına 13 TL olduğu ve normal şartlarda bir dekar araziyi işlemek için teknik olarak 5 litre mazot gerektiği ortalama fiyatının 5 TL olduğu düşünüldüğünde, 25 TL yapacağı, böylelikle kullanılan mazotun yaklaşık %50'sinin Bakanlık tarafından desteklendiği, dolayısıyla çiftçilere mazot fiyatının 2.50 lira olduğu bunun ayrıca gübre desteğinin dekara 4 TL olduğu ifade edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN açıklamasının devamında; "Tar-sim Sigortasını mutlaka yaptırmanızı tavsiye ediyoruz. Nohut 'un Domuz tarafından zarar görmesi Sigorta kapsamına alınmıştır. Üreticilerimizin zarar görmemeleri adına tarım ürünlerini sigortalatmasını istiyoruz. Bakanlık olarak sigorta primlerinin %50 sini karşılamaktayız." dedi.

Ayrıca bitkisel üretim, hayvancılık ve desteklemeler ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı faaliyetleri hakkında üreticilere bilgi verildi.

Üreticiler ziyaretten ve yapılan bilgilendirme toplantısından duymuş oldukları memnuniyetlerini dile getirerek Uaşk Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN'a teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker’in Kışlık Domateslerinin Hasadına BaşlandıÖnceki Haber

Kayseri Şeker’in Kışlık Domateslerinin H...

Biber Kümelenme Projesine İTSO'dan DestekSonraki Haber

Biber Kümelenme Projesine İTSO'dan Deste...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar