Şekerbank

Ünlü Şeflerden, Kayseri Mutfağına Övgü Dolu Sözler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünlü Şeflerden, Kayseri Mutfağına Övgü Dolu Sözler
6 bin yıllık geçmişinden gelen zengin mutfak kültürünü sofralarında şölene dönüştüren lezzetin anavatanı Kayseri’de düzenlenen Gastronomi Günleri’ne katılan ünlü şefler hem Kayseri’den hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’tan övgüyle bahsettiler.
Tofidass

1 milyon 260 bin metrekarelik alana kurulu olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Kayseri Gastronomi Günleri’nde onlarca stant ve her bir stantta ayrı bir lezzet Kayserilileri bekliyor.

Türkiye’nin birbirinden önemli şeflerinin birbirinden güzel yarışma ve etkinlikleriyle geçen lezzet şöleninin olduğu Gastronomi Günleri’ne katılan gastronomi şefleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı hem tebrik ettiler hem de Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

“BAHÇE HARİKA, EFSANE OLMUŞ”

Şef Cüneyt Asan, Başkan Büyükkılıç’a böyle anlamlı ve özel bir etkinliği yaptığı için teşekkürlerini ileterek, “Kayseri gerçekten beni büyüledi. Anadolu’daki en temiz, en düzenli şehir Kayseri’dir. Sizi görmek ne güzel. Elinize, kolunuza, yüreğinize sağlık, bahçe harika, efsane olmuş. Bir şehrin bürokrasisi doğru bir bürokrasi ise her şey çok iyi oluyor, çok iyi çalışıyor ve güzelliklere kavuşuyor. Belediye başkanı ne kadar önemli ve değerli şehir bunu anlamalı” dedi. 

Ayrıca mangalda sucuk pişiren Şef Cüneyt Asan, “Kayseri’nin özellikleri ve güzelliklerinden en önemlisi insanıdır. Ülkesini, bayrağını, milletini seven bir insan topluluğuna sahip. Kayseri’yi en değerli yapan budur. Bu güzel insanların içerisinde bir başkan çıkar, çıkarsa başkan gibi başkan çıkar. Ellerine, kollarına sağlık, çok iyi bir meydan yapmış” diye konuştu.

“KAYSERİ GASTRONOMİSİ İÇİN VELİ NİMET BİR ORGANİZASYON”

Şef Rafet İnce de “Efsane, ortam, içerik çok güzel, elinize, emeğinize sağlık. Benim 17’nci festivalim, en büyük alan, en kollektif hazırlanmış belediye. Halkın katılımı çok iyi, her yıl üstüne koyuyorsunuz. Hem Kayserililer hem de buraya katılan bizler şanslı. Kayseri gastronomisi için veli nimet bir organizasyon. Çok teşekkür ederiz” diyerek, Başkan Büyükkılıç’a tebriklerini iletti.

Sahrap Soysal ise Kayseri’yi sadece pastırma, sucuk ve mantı memleketi olmadığını, inanılmaz zengin yöresel bir mutfak kültürü olduğunu ifade etti.

27,28 ve 29 Ekim günleri olmak üzere 3 gün sürecek olan etkinliğe tüm Kayserilileri davet eden Başkan Büyükkılıç da “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, şehrimize hayırlı olsun. Sürprizlerle dolu gündeyiz. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık” şeklinde konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hiçbir Çiftçimizin Ürünü Dalında ÇürümeyecekÖnceki Haber

Hiçbir Çiftçimizin Ürünü Dalında Çürümey...

Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri” Dünya Peynir Yarışması”nda Bronz Madalya Elde EttiSonraki Haber

Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri” Dünya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar