Şekerbank

Türkiye’nin Tarımsal Geleceği İçin Stratejik Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye’nin Tarımsal Geleceği İçin Stratejik Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi
Tofidass

Türkiye’nin zengin coğrafi konumu ve çeşitli ekolojik bölgeleri, tarımsal üretimde büyük bir potansiyel sunuyor. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, kapsamlı bir Tarımsal Üretim Planlaması Toplantısı düzenledi. Toplantı, ülkenin her bölgesindeki benzersiz bitkisel, hayvansal ve su ürünlerini belirlemek, üretim planlarına dahil etmek ve ulusal bir yol haritası oluşturmak için gerçekleştirildi.

Bolu’da yapılan toplantıya, HAYGEM Genel Müdür Yardımcısı Emre GÜRÇAY, Strateji Geliştirme Başkanlığı Bütçe Daire Başkanı Kahraman AKDOĞAN ve diğer önemli sektör temsilcileri katıldı. GÜRÇAY’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, tarımsal üretim planlamasının zorunluluğu ve bu planlamaların nasıl destekleneceği üzerine bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılar, Türkiye’nin tarım sektörünü geleceğe taşıyacak planlamalar ve politikalar üzerine yoğun bir istişare süreci gerçekleştirdi. İklim değişikliği, su kısıtları, ekonomik ve sosyal gelişmeler gibi faktörlerin tarımsal üretimi etkilediği ve kaynakların etkin kullanımının önemine vurgu yapıldı.

14 Eylül 2023’te yürürlüğe giren “Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliği” ile başlatılan çalışmalar, bitkisel üretim, hayvansal üretim ve su ürünleri alanlarında devam ediyor. Yerelden merkeze bir yaklaşımla kurgulanan planlama sürecinde, illerdeki tarımsal üretimle ilgili tüm paydaşların temsil edildiği il teknik komiteleri kuruldu. Bu komiteler, ürün desenlerini belirleyerek Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu’na iletecek.

Toplantı, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sunumları ve karşılıklı soru-cevap bölümüyle devam etti. Toplantının sonunda çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üretim Kooperatiflerinden Başkan Gürün’e Teşekkür ZiyaretiÖnceki Haber

Üretim Kooperatiflerinden Başkan Gürün’e...

Diyarbakır’da Kadın Çiftçilere Yönelik Tarımsal Eğitim Programı Başarıyla GerçekleştirildiSonraki Haber

Diyarbakır’da Kadın Çiftçilere Yönelik T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar