Tarlaların Verimliliği Kontrol Edildi

BATMAN’IN GERCÜŞ İLÇESİNDE ZİRAAT ODASI VE GAP TEYAP BAŞKANLIĞI TARAFINDAN KURULAN 10 DEKARLIK BİBER ALANINDA İLK KONTROLLER YAPILDI.

Tarlaların Verimliliği Kontrol Edildi
Haberler'de Abone Ol

Batman’ın Gercüş ilçesinde Ziraat Odası ve GAP TEYAP Başkanlığı tarafından kurulan 10 dekarlık biber alanında ilk kontroller yapıldı.
Biber ekilen alanlarda ilk kontrollerini yapan GAP TEYAP uzmanları ve Gercüş Ziraat Odası mühendisleri daha sora ilçeye bağlı Çukuryurt, Çiçekli, Seki, Yakıtlı ,Gönüllü köylerinde de bağ alanları ve badem ağaçlarının verimlilikleri ve sağlıklarını kontrol etti. GAP uzmanı Sabahattin Tüzün, bağ ve bahçelerde ürünlerin verimliliği ve ağaçların sağlıklılığını kontrol ettiklerini belirterek, "Daha önce hastalıklarla mücadele konusunda köyleri dolaşarak çiftçilere eğitimler verdik. Eğitimlerin verimliliği ve çiftçilerin eğitimde kazandıkları bildi ve becerilerinin ne denli faydalı olduğunu incelemek için kontroller yaptık. Yaptığımız kontrollerde eğitimin faydalı olduğunu ve ürünlerin sağlıklı şekilde yetiştiğine şahit olduk" dedi.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.