Şekerbank

Tarım ve Orman Gençlik Konseyi Sektöre Dinamizm Getirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ve Orman Gençlik Konseyi Sektöre Dinamizm Getirecek
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığının kurduğu 18- 35 yaş aralığındaki gençlerden oluşan Tarım ve Orman Gençlik Konseyi ile sektöre canlılık, dinamizm getirilerek vizyoner bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam: “Toprağın, suyun ve doğal hayatın kıymetinin, artan iletişim kanalları sayesinde daha iyi anlaşıldığı günümüzde, kuşkusuz Tarım Sektörünün de kendini revize ederek yeni bir vizyonla geleceğe hazırlanması kaçınılmazdır. İklim değişikliği, azalan biyoçeşitlilik, küresel gıda krizi, ülkelerin gıda milliyetçiliği, jeopolitik riskler, tarım ve gıdada tekelleşme eğilimleri gibi etkenler takdir edersiniz ki heyecanla beklenen Türkiye Yüzyılı’nda güncellenmiş ve yeni bir Tarım Vizyonunu zorunlu kılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığımız da bu kapsamda, ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan 18- 35 yaş aralığındaki gençlerin sektöre dâhil edilerek, mevcut yapının daha dinamik ve vizyoner bir hale getirilmesi hedefiyle Tarım ve Orman Gençlik Konseyi’ni kurdu.        Bu Konsey, 30 ilde ve her biri farklı sektörde faaliyet gösteren gençler arasından seçilen 18- 35 yaş aralığındaki 10 kadın ve 20 erkek üreticiden oluşuyor.

Bu sayede gençlerin tarıma ve tarımsal konulara daha duyarlı bir duruma getirilmesi, herhangi bir nedenle kırsaldan uzaklaşanların sosyolojik olarak tarıma yaklaştırılması ve kamu idaresinin gençlerle temasının artırılması amaçlanırken; Konsey’in ilk toplantısı da Sn Bakanımız Prof. Vahit Kirişci ve ekibi ile İllerden gelen Konsey temsilcilerinin katılımıyla 6- 8 Ocak tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmiş bulunuyor.

Önümüzdeki süreçte üyelerinin daha sık bir araya gelerek gençlerin sektörle ilgili görüş, öneri ve sorunlarının yakından takip edilebileceği Tarım ve Orman Gençlik Konseyi’nin Ülkemize ve Türkiye tarımına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Tarıma Yönelik Önemli Hizmet, Otomasyon Merkezinin Temeli AtıldıÖnceki Haber

Büyükşehir’den Tarıma Yönelik Önemli Hiz...

Tarım Ve Orman Gençlik Konseyi İle Sektör Dinamik Ve Vizyoner Yapıya KavuşacakSonraki Haber

Tarım Ve Orman Gençlik Konseyi İle Sektö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar