Şekerbank

Tarfin PRO’dan tarım bayilerine işlerini büyütme fırsatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarfin PRO’dan tarım bayilerine işlerini büyütme fırsatı
Tarım bayilerinin üretici firmalardan uygun fiyatlarla ürün tedarik edebilmesini sağlayan Tarfin PRO’nun pek çok avantaj sunduğunu belirten Tarfin PRO Ülke Müdürü Can Yiğit Canbaz, “Tarfin olarak sunduğumuz çözümlerle tarım bayilerine ve tarım sektörüne değer katmaya devam ediyoruz. Tarfin PRO sayesinde bayi ve iş ortaklarımıza ürün ve hizmetlerini daha geniş bir kitleye ulaştırma ve piyasadaki pozisyonlarını güçlendirme olanağı sunuyoruz” dedi.
Tofidass

Tarım bayilerinin üretici firmalardan uygun fiyatlarla ürün tedarik edebilmesini sağlayan Tarfin PRO’nun pek çok avantaj sunduğunu belirten Tarfin PRO Ülke Müdürü Can Yiğit Canbaz, “Tarfin olarak sunduğumuz çözümlerle tarım bayilerine ve tarım sektörüne değer katmaya devam ediyoruz. Tarfin PRO sayesinde bayi ve iş ortaklarımıza ürün ve hizmetlerini daha geniş bir kitleye ulaştırma ve piyasadaki pozisyonlarını güçlendirme olanağı sunuyoruz” dedi.

Tarfin PRO Ülke Müdürü Yiğit Can Canbaz ile Tarfin PRO’nun avantajları ve sunduğu kolaylıklarıkonuştuk.

Tarfin’in çalışmaları ve tarım sektörüne sağladığı katkılar hakkında bilgi verir misiniz?

Türkiye’nin lider dijital tarım platformu Tarfin olarak, tarımın sürdürülebilirliği için tarım tedarik zincirine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Teknolojinin de gücünü kullanarak hem çiftçimize hem de tarım bayilerine uygun alışveriş imkanı sunuyoruz. Çiftçilerimiz tüm girdi alışverişlerini Tarfin satış noktaları ve mobil uygulamamız üzerinden kendi sezonsal ödeme döngülerine uygun olacak şekilde, peşin veya hasat vadeli ödeme imkanları ile yapabiliyor. Bunun yanı sıra tarım tedarik zinciri eksenindeki tüm paydaşlara hitap eden bir yapıda hizmet veriyoruz. Geçmişte sadece çiftçilerimizin kaliteli tarım girdilerine uygun şartlarla erişimine imkan sunarken, bugün Tarfin PRO, Tarfin Emanet gibi tarım sektöründeki farklı alanlarda teknoloji odaklı çözümler geliştiriyoruz. 1500’den fazla yetkili satış noktasında hizmet veriyor, on binlerce çiftçinin hayatına dokunuyoruz.

Tarım tedarik zincirinin her yönüne hizmet verdiğinizi belirtiyorsunuz.  Sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Türkiye’deki çiftçilerimize mobil çözümlerimizle hizmet verirken, tarım bayilerinin de yanında olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Tarfin yetkili satış noktası ağımızla, tarımsal alışverişe hız ve güven katmak üzere Tarfin PRO ürünümüzü sunuyoruz. Tarfin’in avantajlı tedarik modeli Tarfin PRO, satış noktalarına ihtiyaç duyulan tarım ürünlerini rekabetçi fiyatlarla ulaştırıyor ve yetkili satış noktaları girdileri kolaylıkla tedarik edebiliyor. Tarfin PRO geniş tedarikçi ve lojistik ağı sayesinde gelen talepleri en uygun şekilde yanıtlayabiliyor. Bugün bir tarım bayimiz piyasadaki aradığı tüm girdilere hızlıca ulaşabilir durumda. Tarfin panelinden ve günlük bildirimlerden piyasa fiyatlarını anlık olarak takip etme imkanı sunuyoruz. Bu da tarım bayilerinin piyasadan en güncel bilgileri aldığı bir pazaryeri gibi işliyor. Bayiler tek tek tüm tedarikçilerle planlama ilişkisine girmek yerine Tarfin PRO ile tek kalemde tüm fiyatlara ulaşma ve kolayca tedarik etme kolaylığına ulaşıyorlar. Üstelik Tarfin PRO, Türkiye genelindeki her noktaya hızlıca ürün tedariği yapabiliyor. Böylece hızlı, güvenilir ve zahmetsiz tedarik modeli ile Tarfin, yetkili satış noktalarının da işlerini büyütmeye destek oluyor.

Tarfin PRO satış bayilerine hangi konularda destek oluyor?

Tarfin PRO, bayilere sermayelerini koruma ve işlerini genişletme imkanı tanıyan avantajlı bir tedarik modeli sunuyor. Bu model, bayilerin istedikleri markaların tarım ürünlerini uygun ve rekabetçi fiyatlarla, sermayelerini koruyarak tedarik etmelerine olanak tanıyor. Bu sayede bayiler, sermayelerini işlerini büyütmek ve yeni yatırımlar yapmak için kullanabiliyorlar. Tarfin PRO ile yapılan satışlardan elde edilen kazançlar, platform üzerinden anında elde edilebiliyor, böylece bayiler hem mali serbestliklerini koruyor hem de yeni ürünler ile daha fazla çiftçiye ulaşma potansiyelini yakalıyorlar. Bayiler ürünün satışı sırasında Tarfin platformu üzerinden gerçekleştirirken peșin, kredi kartı ya da hasat vadeli ödeme yöntemlerinden seçim yapıyor. Bu, bayilere müşterilerine özel ödeme yöntemleri sunma şansı veriyor ve bu da onlara rakipleri karşısında bir avantaj sağlıyor.

Tarfin PRO’nun ödeme çözümleri noktasında sistem nasıl işliyor?

Tarfin PRO’nun öne çıkan özelliklerinden biri de çok pratik bir tedarik kanalı olması. Tarfin PRO, siparişlerin kolay ve hızlı bir şekilde geçilmesine imkan tanıyor. Kullanıcılar, tüm tarım girdilerine uygun fiyatlarla ve esnek ödeme koşullarıyla erişebiliyorlar. Bu ödeme koşulları, piyasadaki tüm ödeme yöntemlerini tek bir çatı altında birleştiren geniş bir yelpazeye sahip. Peşin, senetli vadeli, taksitli, kredi kartlı ödemesi gibi farklı alanları tek bir yerden yönetmek adına elverişli ödeme çözümü sunuluyor. Burada tarım bayisi farklı yerlerde farklı ödeme yöntemleri ile uğraşmak yerine merkezi bir çözümle girdi alımları planlayabiliyor.

Sunduğunuz sistemin tedarikçi tarafında da önemli bir misyonu bulunuyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Tarfin olarak sunduğumuz çok yönlü hizmetlerimizle, tarım endüstrisindeki dijital dönüşüme öncülük ettiğimiz için mutluyuz. Bu noktada hem çiftçimize hem bayilerimize, hem tedarikçilerimize hem de yatırımcılara hitap ediyor, onların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çözümler üretiyoruz. Tarfin PRO da bu misyona hizmet ediyor. En önemlisi de sadece belirli kategorilerde değil, genişleyen portföyü ile yeni kategorilerde de yer almaya devam ediyoruz. Son olarak Tarfin PRO ile bitki besleme ve zirai ilaç gibi alanlara da erişim sağlama imkanı getirdik. Yaptığımız merkezi anlaşmalar sayesinde ana tedarikçilere de işlerini büyütme ve daha fazla pazar payı elde ederek kapasitelerini artırma imkanı sağlıyoruz. Böylece bayilere ve ortak firmalara, ürün ve hizmetlerini daha geniş bir çiftçi kitlesine ulaştırma ve piyasadaki pozisyonlarını güçlendirme olanağı tanıyoruz.

Beklentilerin üst düzeyde olduğu bir tarım sezonuna giriş yaptık. Tarfin olarak yeni tarım sezonu ile ilgili değerlendirmelerinizi ve öngörülerinizi alabilir miyiz? 

Tarımsal üretimde artışın beklendiği, güzel bir sezona başladık. Dünya genelindeki elverişli iklim koşulları ile birlikte bu yıl gıda fiyatlarında da düşüş beklentisi oldukça sevindirici. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tahminlerine göre, 2023-2024 sezonunda Türkiye'de toplam tarımsal üretim geçen yıla göre yüzde 10 artarak 180 milyon tona ulaşacak. Bu yıl çiftçilere verilen mazot ve gübre desteğinde de yüzde 100 artış yapıldı. Bakanlık, tarımsal üretime yönelik desteklerini de 2024 yılı için yüzde 44.4 artışla 63.4 milyar liradan 91.55 milyar liraya çıkardı. Bu durum, çiftçilerin üretim maliyetlerini düşürecek ve üretim miktarının artmasına yardımcı olacak. Ancak, tarımsal üretimde bazı riskler de bulunuyor. Bu riskler arasında, kuraklık, aşırı yağış, hastalık ve haşere zararları yer alıyor. Bu risklerin gerçekleşmesi durumunda, tarımsal üretimde düşüş yaşanabilir. Yine de yapılan bu düzenlemeler sektöre büyük bir motivasyon sağlayacaktır. Türkiye’nin her bölgesinde her kesim için yüzleri güldürecek güzel sonuçlar elde edilmesini umut ediyoruz.

2024 yılı ve sonraki dönem için hedefleriniz neler?

Tarım bayilerine büyük avantajlar sunan ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinde önemli bir rol oynayan Tarfin PRO sayesinde iş ortaklarımız geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçirdi. Buradan aldığımız motivasyon ile yeni sezona çok daha heyecanlı bir başlangıç yaptık. Tarfin PRO’nun Kazandıran Stok Paketi çözümü ile satış noktalarımız, sezonun rekabetçi piyasasına şimdiden hazırlık yapabiliyor ve ihtiyaç duyduğu ürünlere çok daha uygun koşullarla ulaşabiliyor. Ürün yelpazesini artırmak ve işlerini daha da büyütmek isteyen tüm bayilerimizi Tarfin PRO’ya davet ediyoruz.

Tüm bunların yanı sıra Tarfin olarak gerçekleştirdiğimiz sermaye yatırımları ile teknolojilerimizi geliştirmeye, ekibimizi büyütmeye ve tarım tedarik zincirini daha da iyileştirmek için yeni iş modelleri geliştirmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de geliştirdiğimiz çözümlerimizi sadece Türkiye’de değil, Doğu Avrupa başta olmak üzere farklı coğrafyalarda da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ülkemizde en fazla kivi üretimi Marmara ve Karadeniz’de varÖnceki Haber

Ülkemizde en fazla kivi üretimi Marmara...

Geyikbayırlılara ceviz ayıklama ve salça makinesiSonraki Haber

Geyikbayırlılara ceviz ayıklama ve salça...

Haber Yorumları

  • Oye13-11-2023 20:59

    Eller resimde neden öyle?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar