Sultaniye Üzümleri Piyasaya Çıktı

MANİSA'NIN SARIGÖL İLÇESİNİN DÜNYACA ÜNLÜ ÇEKİRDEKSİZ SULTANİYE SOFRALIK ÜZÜMLERİ, YAŞ OLARAK İÇ VE DIŞ PAZARLARA GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI.

Sultaniye Üzümleri Piyasaya Çıktı
Haberler'de Abone Ol

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultaniye sofralık üzümleri, yaş olarak iç ve dış pazarlara gönderilmeye başlandı.
90 bin dekarlık alanda yetiştirilen Sultaniye üzümlerinin kaliteli olduğunu belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ’’2015 yılı Sultaniye üzümlerinin yaş olarak yurt içinde ve dışında satılmaya başladı. Bu yıl bizim için buruk bir yıl oldu. Bahar aylarında soğuk vurdu, yaz ayında da dolu zararı olunca zararımız büyük oldu. Bunun yanında geriye kalan üzümlerimiz kaliteli. Sarıgöl Ovası’nda hasat Aralık sonuna kadar devam edecek. Sarıgöl Ovası’nın yaş üzümlerinin yüzde 65’i satılmakta, geriye kalan yüzde 35’i kurutmalık ve sumalık olarak değerlenmektedir. Sultaniye üzümlerimiz en fazla Rusya’ya ihraç edilmektedir. ’’ dedi.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.