Şekerbank

Sözleşmeli değil kadrolu atama istiyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı sözleşmeli 1800 personel atama kararını sert sözlerle eleştirdi. Meclis'te bakanlığın kararı düzeltmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı sözleşmeli 1800 personel atama kararını sert sözlerle eleştirdi. Meclis'te bakanlığın kararı düzeltmesini isteyen Barut, "Tarımda on binlerce atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen varken bakanlığın açıkladığı kadro sayısı oldukça yetersizdir. Kararın revize edilmesini, kadrolu olarak yeterli sayıda istihdam sağlanmasını istiyoruz" dedi.
"TARIMA ÖNEM, ÜRETİM VE ÜRETENE DESTEK VERİLMELİ"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan Ayhan Barut, "Tarım ülkemizin geleceğidir. Güvenli gıdaya erişim temel insan hakkıdır. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, üretim güvenliği, çiftçinin yüzünün gülmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanması için tarıma gereken önem verilmelidir. Çok stratejik bir sektör olan tarımda eğer planlı, kapsamlı ve ulusal politikalar belirlenmezse, geleceğimiz ne yazık ki tehlike altındadır" diye konuştu.
"YETERLİ SAYIDA KADROLU ATAMA İSTİYORUZ"
"Üreten bir Türkiye" için tarımda yapılması gerekenleri aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Tarımın tüm bileşenleriyle istenilen noktaya taşınması için ziraatten gıdaya, balıkçılıktan hayvancılığa her alana titizlikle eğilmek gerekiyor. Özellikle bakanlık bünyesinde yeterli sayıda kadrolu ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen istihdamı şarttır. Ancak ne hikmetse tarımda on binlerce atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen varken bakanlığın açıkladığı kadro sayısı oldukça yetersizdir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın şekilsel atamalarına itirazımız var. Bu kararı revize edin, yeterli sayıda atama yapın, sözleşmeli değil kadrolu istihdam sağlayın."

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sebze Fiyatları Bir Yılda Yüzde 170 ArttıÖnceki Haber

Sebze Fiyatları Bir Yılda Yüzde 170 Artt...

Su Ürünleri Üretimi 2021 Yılında Yüzde 1,8 ArttıSonraki Haber

Su Ürünleri Üretimi 2021 Yılında Yüzde 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar