Şekerbank

Samsun’da Üç Bölgenin Meraları Islah Edilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Üç Bölgenin Meraları Islah Edilecek
Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kavak Orman İşletme Müdürlüğü arasında Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulama protokolü imzalandı.
Tofidass

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kavak Orman İşletme Müdürlüğü arasında Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulama protokolü imzalandı. Düzenlenen imza törenine; Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM ile Kavak Orman İşletme Müdürü Özkan GÜNEŞ katıldı.

Ülkemizin doğal kaynaklarından olan mera sahalarının; düzensiz ve aşırı otlatma sonucu bilinçsizce kullanımı beraberinde bu sahaların tahribini getirmiş, meraları ot kapasitesi yönünden fakirleştirmiş, dolayısıyla verimliliği arttırmak amacıyla gerçekleştirilen işbirliği protokolü Samsun ili Kavak ilçesi Kozansıkı, İdrisli ve Tepecik mahallelerinde bulunan toplam 1471 dekarlık mera alanını kapsıyor.

İmzalanan protokol sonrası açıklamada bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, “Yapılacak çalışma ile mevcut meraların otlatma kapasitesi ve kullanma ömürlerinin artırılması sağlanacak olup yöre hayvancılığının gelişimi olumlu yönde etkilenecektir. Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü bünyesinde ilimizde tamamlanan ve yürütülmekte olan Mera Islah ve Amenajman projeleri çerçevesinde 42.800 dekar mera alanlarında ıslah yapılmaktadır. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılacak olan çalışmalar ile 4.777 dekar mera alanında ıslah çalışmaları koordineli olarak yürütülerek toplamda 47.577 dekar mera alanlarını ıslah etmiş olacağız. Kavak ilçesi Kozansıkı, İdrisli ve Tepecik mera ıslah projeleri çalışmalarını beraber yürüteceğimiz Kavak Orman İşletme Müdürlüğümüze teşekkür eder ıslah projelerinin yürütüleceği mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Kavak Orman İşletme Müdürü Özkan GÜNEŞ yaptığı açıklamada; “Samsun Kavak ilçesi Kozansıkı, İdrisli ve Tepecik mahalleleri Mera Islah ve Amenajman çalışmaları kapsamında 1.471 dekar mera alanlarında çalı, diken ve istilacı bitkilerin yoğun olarak görüldüğü alanlarda diri örtü temizliği, arazi eğiminin % 20 ve üzerinde olduğu erozyona maruz kalan alanlarda setler oluşturularak karışım yem bitkisi tohumu ekimi ve kısmen ağaçlandırmalar yapılacaktır. Meralarda verimliliğin arttırılması için gübreleme uygulanarak, hayvanların su ihtiyacının giderilmesi için sıvatlar ve su ishale hatları tesis edilecektir. Hayvanların kaşınma ihtiyaçlarının giderilmesi için kaşınma kazıkları ve tuzluklar konulacaktır. Mera ıslah projesi yürüteceğimiz mahallelerdeki üreticilerimize hayırlı olsun. Projelerin uygulanmasında kurumumuza gerekli müsaadeleri sağlayan Samsun Mera Komisyonu Başkanlığımıza, projelerin hazırlık aşamasında ve yer tespitlerinde bizlere yardımcı olan ve koordinasyon içinde çalışacağımız Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür ederim.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turhal Şeker’de 87. Pancar Alım Kampanyası Heyecanı BaşladıÖnceki Haber

Turhal Şeker’de 87. Pancar Alım Kampanya...

Yalova’da Sabit Ve Gezginci Arıcıların Sorunları DeğerlendirildiSonraki Haber

Yalova’da Sabit Ve Gezginci Arıcıların S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar