Şekerbank

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden: Kahverengi Kokarcayla Mücadele Yönergeleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden: Kahverengi Kokarcayla Mücadele Yönergeleri
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fındık, şeftali, armut, kivi, Trabzon hurması, turunçgil, elma, ceviz ve incir gibi önemli tarım ürünlerinde görülen kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele için geçici önlemler yayınladı. Bu önlemler, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanlığı tarafından önerilen tavsiye listesi doğrultusunda belirlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İlimiz fındık alanlarında kahverengi kokarca ile kimyasal mücadele; fındık kurdu mücadelesi ile birlikte entegre mücadele prensipleri doğrultusunda sahil ve orta kuşakta 6 Mayıs 2024, yüksek kuşakta 15 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başlamıştır" dedi.

Sağlam, ilimizde kahverengi kokarca zararlısının fındık dışında ekonomik olarak yetiştirilen diğer meyve gruplarında da ciddi zararlara yol açabileceğini vurgulayarak, "Şeftali, kivi, Trabzon hurması ve bölgede ekonomik olarak yetiştirilen diğer meyve gruplarında zararlı popülasyon yoğunluğuna göre kimyasal mücadele geciktirilmeden yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Üreticilerin, ilaçlama sürecinde sağlık ve güvenlik önlemlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirten Sağlam, "Üreticilerimizin en yakın İl/İlçe Tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri, BKÜ veri tabanında yayınlanan kahverengi kokarca zararlısına karşı geçici BKÜ tavsiye listesinde yer alan bitki koruma ürünlerini, üretici kayıt defterlerine kaydettirerek yetkili kişiler tarafından tavsiye edilen dozda ve zamanda kullanmaları gerekmektedir" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Darıca Yeni Nesil Organomineral Teknolojik Sistem Topraksız Tarım AR-GE Üretim Serası'nı İncelediÖnceki Haber

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Darı...

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurban Bayramı Öncesinde Hayvan Sevkiyatı Hakkında UyarıyorSonraki Haber

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurb...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar