ANKARA — Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) ile sözleşmeli şeker pancarı üretimi yapan çiftçilere toplam 952 milyon TL tutarında 5. avans ödemesi yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ödemelerin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.
Pancar üreticilerine 952 milyon TL ödeme
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı paylaşımda sözleşmeli üretim kapsamında pancar eken çiftçilere yönelik 5. avans ödemesinin tamamlandığını bildirdi.
Yumaklı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Toplam 952 Milyon TL büyüklüğündeki 5. Avans ödemelerini pancar üreticisi çiftçilerimizin hesaplarına aktardık. Üreten Türkiye’nin emektarlarına hayırlı ve bereketli olsun.”
Ödeme ayrıntıları açıklanmadı
Bakan Yumaklı’nın paylaşımında toplam ödeme tutarı ve avans sırası belirtilirken, üretici başına ödenen miktar ve ödeme yapılan çiftçi sayısına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.