Şekerbank

Meteoroloji'den Kritik Hava Durumu Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteoroloji'den Kritik Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in batısı ile Kırklareli, Tekirdağ, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve bu akşam ilk saatlerde Şırnak ve Van çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba); Muğla il merkezi ve batısı ile Aydın kıyıları ve İzmir'in güney kıyılarında kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Van çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların yarın (Çarşamba); Muğla il merkezi ve batısı ile Aydın kıyıları ve İzmir'in güney kıyılarında kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde su hortumu oluşumu vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın yarın (Çarşamba) Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Edirne dışında bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDIRNE 4°C, 8°C

Parçalı zamanla çok bulutlu

ISTANBUL 8°C, 12°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELI 8°C, 14°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TEKIRDAG 6°C, 10°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) Muğla il merkezi ve batısı ile Aydın kıyıları ve İzmir'in güney kıyılarında kuvvetli (21-50 Kg/m2), Muğla'nın doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2)olması bekleniyor. Rüzgarın Güney Ege'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR 1°C, 6°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

DENIZLI 6°C, 11°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

IZMIR 10°C, 13°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Çarşamba) güney kıyılarında yer yer kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

MUGLA 4°C, 8°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Çarşamba) il merkezi ve batısında kuvvetli (21-50 Kg/m2), doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in, yarın (Çarşamba)bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın yarın (Çarşamba) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 8°C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 17°C

çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

ISPARTA 3°C, 8°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MERSIN 11°C, 15°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla güney ve batısının çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuzeybatısının aralıklı hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde doğusunda sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra güney ve doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA 2°C, 11°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmurlu

ESKISEHIR 2°C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmurlu

KAYSERI -1°C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

KONYA 2°C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinde Bolu ve Düzce çevrelerinin, yarın (Çarşamba) bölgenin batısının hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 2°C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

KASTAMONU -2°C, 8°C

Parçalı az bulutlu, yarın (Çarşamba) zamanla çok bulutlu

SINOP 8°C, 13°C

Parçalı az bulutlu, yarın (Çarşamba) zamanla çok bulutlu

ZONGULDAK 9°C, 14°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

RIZE 7°C, 13°C

Az bulutlu

SAMSUN 9°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

TOKAT 0°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 7°C, 14°C

Az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Van çevrelerinin hafif kar yağışlı, Şırnak çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AGRI -10°C, 2°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM -9°C, 2°C

Az bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu

MALATYA 2°C, 8°C

Az bulutlu

VAN -7°C, 4°C

Parçalı bulutlu, bu akşam ilk saatlerde kısa süreli hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR 0°C, 11°C

Az bulutlu

GAZIANTEP 2°C, 10°C

Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

MARDIN 5°C, 9°C

Az bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde puslu

SANLIURFA 5°C, 12°C

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) batısı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan, doğusu güneydoğudan, yarın kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) batısı öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, gece kuzeydoğudan, güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyi gece kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğleden sonra güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın öğleden sonra kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece 2,5m, güneyi 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı ile yarın (Çarşamba) geneli sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan, kıyıları kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) yarın öğleden sonra 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: :Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan, güneyi güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uşak'ta ÇATAK Programı 10 Kat BüyüdüÖnceki Haber

Uşak'ta ÇATAK Programı 10 Kat Büyüdü

Üzerinde "Ay-Yıldız" Bulunan Buzağıyı 1 Milyon Dolara Satışa ÇıkardıSonraki Haber

Üzerinde "Ay-Yıldız" Bulunan Buzağıyı 1...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar