Şekerbank

Korkuteli’de Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Korkuteli’de Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı
Tofidass

Korkuteli’de yapılan çalıştayda Antalya ve Korkuteli özelinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin mevcut durumu, yapılması gerekenler, tıbbi ve aromatik bitkilerin kültüre alınarak katma değerinin yükseltilmesi ile kırsal kesimde yaşayanları bilinçlendirerek tıbbi ve aromatik bitkilerin ülkemiz ihracatındaki payının artırılması konuları ele alındı.

Akdeniz Üniversitesi Korkuteli Meslek Yüksekokulu, Korkuteli Kaymakamlığı, Korkuteli Belediyesi ve Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile ilçede Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı yapıldı. Çalıştaya Antalya Milletvekili TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ekonomik Boyutu ve Ulusal Politikalar Komisyon Başkanı İbrahim Aydın, Korkuteli Kaymakamı Ömer Cimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca, BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Kenan Turgut, Doç. Dr. İsmail Gökhan Deniz, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsünden Hasan Aslancan Korkuteli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faik Ardahan ve il ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü teknik personeli ile özel sektör temsilcileri katıldı

Çalıştayda Antalya ve Korkuteli özelinde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin mevcut durumu ve potansiyeli, Korkuteli ilçesi için uygun tıbbi ve aromatik bitkilerin seçimi ve üretiminin planlanması, pilot bir alanda Lavanta bitkisi için hammaddeden son ürüne örnek üretim modeli oluşturulması, tıbbi ve aromatik bitkilerde ekonomik destek, finansman ve pazarlama konuları ele alındı. Çalıştay’da ayrıca Korkuteli İlçe tarım Müdürlüğü ve Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocukluk Çağında Astım Hastalığına Dikkat!Önceki Haber

Çocukluk Çağında Astım Hastalığına Dikka...

TARNET, Tarım Teknolojileri İle TEKNOFEST 2020'deSonraki Haber

TARNET, Tarım Teknolojileri İle TEKNOFES...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar