Şekerbank

Kadın kooperatifleri tüketiciye dijital pazarlama yoluyla ulaşacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın kooperatifleri tüketiciye dijital pazarlama yoluyla ulaşacak
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO)’nun AB finansmanı ile hayata geçirdiği “Sosyoekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve Geçim Sağlama İmkânlarının Yaratılması Aracılığıyla Türkiye’de Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ile Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Geliştirilmesi’’ projesi kapsamında Kadın Kooperatifleri Destek Programı Planlama Toplantısı 8-10 Eylül tarihleri arasında Van’da gerçekleşti.

Proje kapsamında Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İzmir Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Şanlıurfa ve Van illerinden katılım sağlayan Il Tarım ve Orman Müdürlükleri temsilcileri, kooperatiflerin güncel çalışmaları, ihtiyaçları ve gelecek planları hakkında değerlendirmelerde bulundu. FAO ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından birlikte yürütülen ile eğitim çalışmalarının projenin sürdürülebilirliği için önemi vurgulandı. Projenin bitimine kadar 10 ildeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin dijital ortamda da satış ve pazarlama faaliyetlerini geliştirmesi hedefleniyor.

FAO Program Yöneticisi Sheikh Ahaduzzaman, "Yerel düzeyde Tarım ve Orman İl Müdürlükleriyle merkezde ise Tarım ve Orman Bakanlığı ile çok yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu iş birliği sayesinde kadın kooperatifleri destek programının başarılı olmasını sağlıyoruz." dedi.

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, “FAO’nun kadınların iş hayatında desteklenmesini ve ekonomik fırsatlara ulaşmasına sürekli olarak destek verdiğini belirtti. Kadınların güçlendirilmesinin FAO’nun tüm faaliyetlerinde yer alan bir kesişen konu olduğunu vurguladı.”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de burada yaptığı konuşmada, projenin kadın istihdamı ve bölgesel kalkınma açısından çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Bu çalışma sonunda kadınlarımız hem bal üretimi hem sebze yetiştiriciliği hem de otlu peynir yapımı gibi alanlarda kooperatifleşip topluma güzel bir örnek sergileyecekler’’ diyerek projenin tüm paydaşlarına destek ve teşekkürlerini iletti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Sektörü, Bölgenin En Güçlü Tarım Fuarı Growtech’te Buluşmayı Sabırsızlıkla BekliyorÖnceki Haber

Tarım Sektörü, Bölgenin En Güçlü Tarım F...

Tarım ve Hayvancılık Sektörlerinin Samsun BuluşmasıSonraki Haber

Tarım ve Hayvancılık Sektörlerinin Sams...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar