Şekerbank

Eskişehir’de Nohut Üretimine Destek: TAKEP Projesi Kapsamında Tohum Dağıtımı Gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir’de Nohut Üretimine Destek: TAKEP Projesi Kapsamında Tohum Dağıtımı Gerçekleşti
Tofidass

Harun Göksel - Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) çerçevesinde, "Eskişehir’de Nohut Üretmezsek Olmaz Projesi"ne destek verdi. Proje kapsamında Çifteler ilçesindeki çiftçilere %50 hibe desteği ile nohut tohumu dağıtıldı.

Azkan cinsi nohut tohumlarının dağıtım törenine, Çifteler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali İhsan Söker, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Çifteler Ziraat Odası Başkanı Nejat Yatır ve projeden yararlanan çiftçiler katıldı. Proje, nadasa ayrılan arazilerin tarıma kazandırılması ve tarım arazilerinin etkin kullanımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirildi.

Çifteler’deki çiftçilere, 445 dekar arazi için %50 hibeli 4450 kg nohut tohumu sağlandı. Ayrıca, TAKEP’in bir parçası olarak, Eskişehir genelinde 10.300 dekar alana ekilmek üzere 103.000 kg Azkan nohut tohumu dağıtılacak.

2021 yılında Alpu ve 2022 yılında Mahmudiye ilçelerinde başarılı sonuçlar alınan ve çiftçiler tarafından benimsenen Azkan nohut çeşidi, Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirildi. Kuraklığa dayanıklı bu yerli ve milli nohut çeşidinin kullanımı, il genelinde yaygınlaştırılacak. 2023 yılında “Nohut Üretiminin Arttırılması Projesi” ile Alpu, İnönü, Han, Günyüzü, Seyitgazi, Sivrihisar, Odunpazarı, Tepebaşı, Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde 451 çiftçiye 58.800 kg tohum desteği sağlanmıştır. Bu desteklerle Eskişehir’deki nohut üretiminin artırılması ve tarım arazilerinin daha verimli kullanılması hedefleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzincan'da 4 Farklı Projeyle Tarım ve Hayvancılığa Yatırım YapılıyorÖnceki Haber

Erzincan'da 4 Farklı Projeyle Tarım ve H...

Gümüşhane’de Ramazan Ayı Gıda Denetimleri YoğunlaştıSonraki Haber

Gümüşhane’de Ramazan Ayı Gıda Denetimler...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar