Ekonomik Yatırımlara 4 Milyon TL Hibe

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında Batman'da kabul edilen 6 proje için sözleşme imzalandı.

Ekonomik Yatırımlara 4 Milyon TL Hibe
Haberler'de Abone Ol

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi kapsamında Batman’da 1 adet kültür mantarcılığı, 1 adet süt ve süt ürünleri, 2 adet çelik silo, 1 adet bal işleme ve paketleme, 1 adet bitkisel üretim ve teknoloji yenileme olmak üzere toplam 6 adet proje kabul edildi. Bu proje yetkilileriyle projelerin uygulanmaya konması için Gıda, tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzalandı.

Onaylanan 6 adet projenin toplam bedelinin 7 milyon 645 bin TL olup, hibe tutarının ise 3 milyon 822 bin TL olduğu bildirildi.

İmza töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, “Bugüne kadar müdürlük olarak ilimizde 26  bitkisel üretim, 11 hayvansal üretim, 8 çelik silo, 7 soğuk hava deposu  ve 1 yol projesi konularında olmak üzere toplam 48 adet projeye 11 milyon TL hibe desteği verilmiştir. Hibe sözleşmesi imzalanan bu 6 projenin tamamlanması ile birlikte ilimiz yatırımlarına sağlanan hibe miktarı 15 milyon TL olacaktır. Gerçek ve tüzel kişilerce ekonomik yatırımlara yönelik yapılacak olan tesislerin artarak devam etmesinin ilimiz istihdam ve ekonomisine olumlu katkılarının olacağı şüphesizdir. Bu tesislerin ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisiyle yatırımcılarımıza başarılar dilerim.” dedi.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.