Şekerbank

Eğitim Ve Yayım Dairesi Başkanı Antalya’da Çiftçilerle Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim Ve Yayım Dairesi Başkanı Antalya’da Çiftçilerle Buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı Aday Memur Eğitimi vesilesiyle Antalya’da bulunan Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Aysel Asıl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen eğitim ve yayım faaliyetlerini yerinde inceledi.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Aday Memur Eğitimi vesilesiyle Antalya’da bulunan Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Aysel Asıl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen eğitim ve yayım faaliyetlerini yerinde inceledi.

Programa Eğitim ve Yayım Daire Başkanı Aysel Asıl, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Habip Karataşoğlu, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak ve kurum personeli katıldı.

Günübirlik olarak gerçekleşen programda öncelikle kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi kapsamında İl Müdürlüğü koordinasyon ve destekleri ile kadın üreticilerle buluşan kadın kooperatifleri tarafından desteklenen Su Kabağı yetiştiriciliği ve İşlemeciliği kursu ziyaret edildi. Tasarım atölyesinde su kabağının süs kabağına dönüşüm hikâyesini uygulamalı olarak öğrenen kadınlar ile buluşuldu. Başkan Aysel Asıl Atölye sahibi Hatice hanımdan süs kabağı işlemeciliği hakkında bilgiler aldı. Atölyedeki kadınlar ile de sohbet eden Asıl yapılan çalışmalardan çok memnun kaldığını ve bu tarz çalışmaların ülke geneline yayılmasının çok önemli olduğunu ve bu konuda Başkanlık olarak El sanatları Merkezleri ile gerekenleri yapacaklarını belirtti.

Programın devamında Türkiye’de bir ilk olan Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kepez Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Antalya Köy Pazarı incelendi. Pazar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İbrahim Irmak, kadın üreticilerin tarım için hayati bir öneme sahip olduğunu, kadın üreticilerin de en büyük sıkıntısının pazar sorunu olduğunu ve bu Pazar ile 19 ilçeden kadın üreticileri buluşturarak bu sorunu aşma konusunda öncülük yaptıklarını belirtti. Başkan Aysel Asıl ve Habip Karataşoğlu da Pazar yerini çok beğendiklerini hatta umduklarından daha iyi bulduklarını ve pazarın sadece kadın üreticilere özel olmasının da kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık için de çok güzel bir örnek olduğuna değindiler. Antalya Köy Pazarı buluşmasında Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ve Halkla İlişkiler Müdürü Selim Tıraş eşlik etti.

Antalya Köy Pazarı modelinin incelemesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Karayel ziyaret edildi. Ziyarette Üniversite ve Bakanlık işbirliğinin taçlandırıldığı YÖK protokolü istişare edildi.  Ziraat Fakültesi Dekanı Davut Karayel bu anlamda Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile son derece uyumlu çalıştıklarını, birçok ortak projeye imza attıklarını ve bu uyumun diğer iller için de örnek olması gerektiğini söyledi. Ardından Üniversite Kampüsünde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu bahçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile kurulan demonstrasyon serasında üniversiteli gençler ile domates, biber, hıyar ve marul fidesi dikim etkinliğine katılım sağlandı. İl Müdürlüğünün yaptığı gönüllülük faaliyetlerini içeren bir sunum yapıldı.

Ardından Döşemealtı ilçesi Kovanlık Köyünde Kadın Çiftçi Akademisine katılan kadın çiftçilere geleneksel yöntemlerle zeytinyağından sabun üretimi eğitimine iştirak edildi. İl Müdürlüğü organizasyonuyla Kaş ilçesinden geleneksel yöntemlerle zeytinyağı sabunu üretimi gösteren usta kadın çiftçimiz Döşemealtılı kadın çiftçilere sabun yapımını uygulamalı olarak anlattı.

Sonrasında Antalya Köy Pazarı ile Kadın Çiftçi Akademisine katılım sağlayan kadın üreticiler Çığlık Köyünde ziyaret edildi ve çalışmalar istişare edildi. Son olarak Kepez İlçesinde düzenlenen İyi Tarım konulu çiftçi eğitim kursu ziyaret edildi. Yapılan eğitim hakkında bilgi alan Başkan Aysel Asıl kursiyerler ile de samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Kursiyerlerin verilen eğitimlerden memnun olmaları ve yeni kurs ve eğitim taleplerini dinleyen Başkan Asıl bu konu ile çalışmalarının olduğunu ve eğitimin tarım için son derece önemli olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprağın Sultanları Isparta’daÖnceki Haber

Toprağın Sultanları Isparta’da

“Sofralarda Zehir, TBMM Gündeminde”Sonraki Haber

“Sofralarda Zehir, TBMM Gündeminde”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar