Çukurova’da Hasat Heyecanı

ADANA ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI SEMİH KARADEMİR, 2015 BUĞDAY REKOLTESİNİN, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİNİ BELİRTEREK, ÇİFTÇİLERE, YAPRAKLARDAKİ FUNGAL KÖKEN HASTALIKLARA KARŞI DİKKATLİ OLMALARI VE TARIM DANIŞMANLARIYLA GÖRÜŞMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

Çukurova’da Hasat Heyecanı
Haberler'de Abone Ol

Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir, bu yıl buğday rekoltesinin, üreticinin yüzünü güldüreceğini söyledi.
Karademir, Çukurova’da buğday, patates ve karpuzda hasat döneminin yaklaştığını, soğanın ise ilk hasadına başlandığını belirtti.
Hava sıcaklığının mevsim normallerinden daha soğuk geçmesi sebebiyle patates hasadının 10 gün gecikmeli olarak nisan ayı sonunda hasat edileceğini vurgulayan Karademir, bu durumun fiyat artışını tetikleyeceğini kaydetti.
Önümüzdeki günlerde hasadı başlayacak örtü altındaki karpuzda ize yağış ve don açısından şuan için bir risk bulunmadığını belirten Karademir, mayıs ve haziran aylarında hasadı yapılacak buğdayda ise rekoltenin yüzleri güldüreceğini vurguladı. Karademir, “Özellikle bu yıl yağış miktarının yeterli olması, mevsimler içerisinde düzenli gitmesiyle beraber yaprakta fungal kökenli hastalıklara dikkat çekilmesini istiyoruz. Üreticilerin tarım teşkilatları ve tarım danışmanlarıyla kontak kurarak mücadele yönünü ve zamanını kaçırmamaları gerekiyor” dedi.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.