Şekerbank

Bakan Yardımcısı Özkaldı Yalova’da Tarımsal Yatırımları İnceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Yardımcısı Özkaldı Yalova’da Tarımsal Yatırımları İnceledi
Tofidass

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, tarımsal yatırımları yerinde görmek ve çiftçilerle bir araya gelmek üzere Yalova’ya geldi. Bakan Yardımcısını Vali Muammer Erol, Ak Parti Gençlik Koları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve kalabalık bir heyet karşıladı.

İlk olarak Çiçek Mezatını ziyaret eden Akif Özkaldı, S.S. Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından düzenlenen mezatın zilini çalarak mezatı başlattı. Bir süre mezatı izleyen Bakan Yardımcısı, kooperatif yetkililerinden mezatla ilgili bilgiler aldı.

Mezat çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akif Özkaldı Bakanlık olarak Yalova’da planladıkları projelerle ilgili bilgiler vererek hayata geçirecekleri barajlarla Yalova’da meyve-sebze ve süs bitkileri üretiminde önemli artışlar sağlayacaklarını ifade etti.

Mezat açılışının ardından Kocadereye geçen Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı burada İl Müdürlüğü tarafından “Kocadere Şenköy Havzası Kivi Üretimini Geliştirme Projesi”yle ilgili Kocadere ve Şenköy’lü üreticilere bilgiler verdi.

Daha sonra beraberindekilerle Esenköye geçen Bakan Yardımcısı Özkaldı burada orman köylüleri ve balıkçılarla sohbet etti ve Orman Haftası nedeniyle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen defne fidanı dağıtım törenine katılarak alanda bulunan vatandaşlara ve minik öğrencilere defne fidanı dağıttı.

Esenköydeki programın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne geçen Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’ya İl Müdürü Suat Parıldar, bina girişinde Türk Bayrağı ve Orkide hediye etti. Ardından makama geçen Bakan Yardımcısına Yalova’nın tarımsal profili ile ilgili kısa bilgiler aktardı.

Daha sonra Çiçekçilik Organize Sanayii Bölgesi Mütevelli Heyeti ile görüşmeler yapmak üzere hep beraber toplantı salonuna geçtiler. İl Müdürü Suat Parıldar toplantının açılışında yaptığı konuşmada Bakan Yardımcısına hoş geldin dileklerini ileterek; “Ülkemizde çiçeğin en çok yakıştığı, kivinin en çok sevdiği ve yetiştiği, en küçük il olmasına rağmen birim alandan katma değeri yüksek ürünlerin elde edilebildiği, su ürünleri ve hayvancılıkta da “ben varım.” diyebilen güzel bir şehir olan Yalova’da sizleri ağırlamaktan mutluluk duymaktayım. Bizler her yeni güne başladığımızda yaşadığımız toprağa, severek çalıştığımız insanımıza, emeğimizle ve ışığımızla her anımıza değer katmaya adadığımız Anadolu’muza, ülkemize gönüllü birer sevdalıyız. Bu yüzdendir ki, vazgeçmeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Çiçekçilik OSB. Müdürü Yeltuğ Gedik Çiçekçilik OSB’nin başlangıcından bugüne kadarki gelinen nokta hakkında sunum eşliğinde salonda bulunanlara bilgiler aktardı.

Daha sonra Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne Geçen Bakan Yardımcı Geofit Bahçesini gezerek Enstitü Müdürü Yılmaz Boz’dan bilgiler aldı.

Geofit Bahçesi ziyaretinden sonra Gökçedere’de bulunan DSİ Yalova Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Yardımcısı Akif Özaldı, şube personeliyle tanışarak bir süre sohbet ettikten sonra Yalova ziyaretini tamamlayarak Ankara’ya döndü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son dakika... Bakan Pakdemirli'den destek ödemesi müjdesiÖnceki Haber

Son dakika... Bakan Pakdemirli'den deste...

Down Sendromlu Çocuklar Doğa İle İç İçe Bir Gün GeçirdiSonraki Haber

Down Sendromlu Çocuklar Doğa İle İç İçe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar