Şekerbank

Bakan Pakdemirli: "2020 Yılı Fındık Rekoltemizi, 665 Bin Ton Olarak Öngörüyoruz"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Pakdemirli: "2020 Yılı Fındık Rekoltemizi, 665 Bin Ton Olarak Öngörüyoruz"
Tofidass

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya giden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Bolaman Projesi Tanıtım Toplantısına katıldı. Bakan Pakdemirli burada yaptığı açıklamada fındık rekoltesine de değinerek, 2020 yılı fındık rekoltesini 665 bin ton olarak öngördüklerini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Fındık, sadece bölgenin ve Karadeniz’in değil, Türkiye’nin altınıdır. Proje kapsamında 3 bin dekar fındık bahçesine cep teras uygulaması yapacağız. Fındıkta kurutma istasyonları kurarak çiftçinin emeğinin heba olmasını önleyeceğiz. Bölgede iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Havzanın tarım desenine uygun kivi, hurma gibi ürünlerin de yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Bölgenin iklimi, toprağı mantar üretimine çok yakın. Mantar yetiştiriciliği de yeni bir gelir getiren kapı olarak havzada yaygınlaşacak. Örtü altı yetiştiriciliğini geliştirecek, örnek seralara koyacağız. Süt toplama merkezleri olacak. Biz Karadeniz kadınlarımızı üretimin ön cephesinde yiğit bir savaşçı gibi görmek istiyoruz. El sanatları, yöresel ürünler, yöresel lezzetler gibi alanlarda kadınların ekonomik kazanç getirici ürünleri üretmeleri için teşvik edeceğiz. Kadın istihdamına yönelik 100 adet küçük çaplı işletme kurmayı planlıyoruz. Arıcılık ve kaz yetiştiriciliği de havzanın yapısına uygun olduğu için bunları da destekliyor olacağız.” 

“Bu Sene de Fındık Üreticimizi Memnun Edeceğiz”

Konuşmasında fındığa da değinen Bakan Pakdemirli, “Fındıkla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Üreticinin alnının terini verme çabası içerisindeyiz.   Memnuniyetle görüyorum ki, artık fındık bahçeleri bakılıyor. Fındık para ettiği sürece vatandaşımız fındık bahçesine bakıyor, bizim para ettirmemiz lazım. Rekolte ile ilgili çok ciddi çalışma yaptı arkadaşlar. Ama görünen o ki, 665 bin ton fındık rekoltemiz var. Bunun manası geçen yıla göre daha az fındığımız anlamı ise fındığımız daha değerli olacak demektir. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘hiç merak etmesinler, Karadenizli kardeşlerimizin arkasındayız’ dedi. TMO bu sene de piyasaya girecek ve alım yapacak.  Sayın Cumhurbaşkanımızla istişarelerimizi tamamlayıp hasat öncesinde fiyatların açıklanacağı şeklinde bir beklentisi olsun Karadenizli kardeşlerimizin. Bu sene de üreticimizin alnının teri soğumadan ürettiği fındığın hakkını ödeyecek şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Karadeniz’de müstahsilimizi, üreticimizi, fındık üreticimizi memnun edeceğiz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nilüfer Belediyesi’nden Marmarabirlik üreticisine destekÖnceki Haber

Nilüfer Belediyesi’nden Marmarabirlik ür...

Bakan Pakdemirli “Tarım Alanında Yapılan Çalışmalardan Mutluyuz”Sonraki Haber

Bakan Pakdemirli “Tarım Alanında Yapılan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar