Şekerbank

Arıcılık İçin 240.000 TL Hibe Desteği Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arıcılık İçin 240.000 TL Hibe Desteği Verildi

Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Genç Çiftçilere Arıcılık Malzemesi dağıtımı yapıldı.

1.Hizmet Binasında gerçekleşen Arıcılık Malzemesi dağıtım törenine İl Müdürü Kenan Şahin, İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personelleri, Arıcılar Birliği Başkanı Erhan Umucu ve yönetimi ile 2018 yılı Genç Çiftçi Projesi kapsamında başvurusu kabul edilen  8 genç çiftçi ve yakınları katıldı.

Genç Çiftçi Arıcılık Projesi dağıtım töreninde  arıcılığın başlı başına bir tarımsal üretim şekli olduğunu belirten  İl Müdürü Kenan Şahin; 

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın girişimciliği desteklenmesi, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması,  kırsalda genç nüfusun istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla 2018 yılı Genç Çiftçi Projesi kapsamında ilimizde Arıcılık Projesine başvuran ve projesi kabul edilen 8 çiftçimize kişi başı 30.000 TL den toplam 240.000 TL’yi Arı ve  Arıcılık Malzemesi olarak hibe ettik.

Arıcılık Projesi başvurusu kabul edilen 8 genç çiftçimize bugün burada   Bal Süzme Makinası, Sır Alma Teknesi, Körük, Maske, Eldiven, Mahmuz, Eldemiri, Bal Bıçağı, Fırça, Yemlik, Ana Arı Izgarası ve Propolis Kapanı dağıtımını  yapıyoruz. Arılarınızı ise daha sonra alıp sizlere en kısa sürede teslim edeceğiz.

Arıcılık başlı başına bir tarımsal üretim şeklidir. Arıların bizler için örnek olabilecek bir aile yapısına sahiptir. Bu toplum yapılarında ahenkli, düzenli bir örgütle birbirlerine faydalı olma gayreti ve bu uğurda gösterdikleri büyük fedakârlık ailenin ve yuvanın en büyük özelliğidir. Sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki arıların ekonomik anlamda çok kıymetli olan ürünü Bal, Propolis, Balmumu, Arısı Sütü ve Polendir. Arıcılığı ciddi manada yaparsanız bu ürünler ile çok önemli gelir kapısına kavuşacağınıza inanıyorum. Sizlere böyle önemli bir desteği hibe olarak  veren Devletimizin kıymetini bilelim. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Pamuğu Topladı Süper Teşvik KazandıÖnceki Haber

İlk Pamuğu Topladı Süper Teşvik Kazandı

"Adalet" Tarım ve Orman Bakanlığına Dur DediSonraki Haber

"Adalet" Tarım ve Orman Bakanlığına Dur...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar