© Tarım Pusulası 2021

Verim artıyor, sağlıklı gıdaya ulaşılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 750 çiftçiye toplamda 577 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği yaptı. Hayvanların et ve süt veriminin artırılması ile daha sağlıklı gıdaya ulaşmanın önü açılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 750 çiftçiye toplamda 577 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği yaptı. Hayvanların et ve süt veriminin artırılması ile daha sağlıklı gıdaya ulaşmanın önü açılıyor.

TARIM VE HAYVANCILIĞA DESTEK

Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa destek veren hizmetlerini sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında Kocaeli genelinde 750 çiftçiye toplamda 577 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği yapıldı. Kandıra genelinde ise toplamda 363 çiftçiye 202 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Daha kaliteli ve verimli ürün alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen proje çiftçilerin büyük beğenisini kazanıyor.

KALİTELİ VE FAYDALI ÜRÜN

Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen veteriner ve ziraat mühendisleri çiftçilerin kaliteli ve verimli ürün almasının yanında, yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması, üretim tekniklerinin daha modern hale getirilmesi, kaliteli kaba yem miktarının artırılıp hayvanların daha sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için çiftçilere yönelik yüzde 50 hibeli yem bitkileri dağıtımına özel önem veriyor. Buğday, arpa, fiğ, yulaf tohumunun yanında Çukurova yöresine has olan ve süt üretimini yüzde 30 civarında artıran Karamba tohumu da bu yıl dağıtılan tohumlar arasında yer alıyor. 

PROJENİN FAYDALARI:

1.   Hayvanların et, süt verimleri artırılacak, sağlıklı bir görünüm kazanıp üreme kabiliyetleri olumlu yönde etkilenecektir.

2.   Hayvansal kaynaklı ürünlerin kalite, tat, lezzet, aroma, besleyicilik yönleri iyileşecek dolayısı ile insan beslenmesi olumlu yönde etkilenecektir.

3.   Üreticinin kendi yemini üretmesi ile işletme masrafları azalacaktır

4.   Fayda sahibi üreticiler ekim, yetiştirme, hasat teknikleri konularında bilgi ve beceri sahibi olacaklardır.

5.   Değerlendirilemeyen kıraç araziler tarıma kazandırılacaktır.

6.   Korunga, yonca gibi derin köklü yem bitkileri ile erozyonun önüne geçilecektir.

7.   Baklagil yem bitkileri üretimi ile topraktaki azot miktarı artacak, toprağın yapında iyileşme sağlanacaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER