© Tarım Pusulası

Samsun İl Tarım Müdürlüğü: 2025 hayvancılık destekleri artırıldı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda 2025 yılı hayvancılık destekleme tutarlarını açıkladı. Buzağı ve malak destekleri önemli ölçüde artarken, küçükbaş, arıcılık, ipek böceği ve tiftik üretimi gibi alanlarda da yeni rakamlar belirlendi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 14 Eylül 2025 tarihli ve 33107 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “2024-2026 Yıllarında Yapılacak Hayvancılık Desteklemelerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” kapsamında 2025 yılı destekleme rakamlarının güncellendiğini duyurdu.

İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Karaosmanoğlu, yapılan düzenlemelerle hayvancılık sektörüne önemli katkılar sağlanacağını belirterek şu bilgileri paylaştı:

Karaosmanoğlu, bu düzenlemelerin hem hayvancılık faaliyetlerini teşvik edeceğini hem de üreticilerin maliyet yükünü hafifleteceğini vurguladı. Yetiştiriciler, detaylı bilgi için il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurabilecek.

Resmi karar metnine Resmi Gazete’nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER