© Tarım Pusulası

Rosstat: Rusya tahıl hasadı tahmini 138,8 milyon tona indi

Rosstat, Rusya’nın 2025 tahıl üretim tahminini Aralık ayına göre 611 bin ton aşağı çekerek 138,8 milyon ton olarak güncelledi. Buğday, arpa ve baklagil rakamlarında da sınırlı düşüşler kaydedildi.

Rusya Federal İstatistik Servisi (Rosstat), Rusya’nın tahıl hasadı tahminini aşağı yönlü güncelledi. Kurumun yeni değerlendirmesine göre toplam tahıl üretimi 138,8 milyon ton olarak hesaplandı.

Bu rakam, Aralık ayında açıklanan tahmine kıyasla 611 bin tonluk bir düşüş anlamına geliyor.

Buğday ve arpa tahminlerinde düşüş

Rosstat verilerine göre, buğday üretim tahmini 91,4 milyon tondan 90,9 milyon tona indirildi. Böylece buğdayda 464 bin tonluk bir revizyon yapıldı.

Arpa üretim tahmini de 19,7 milyon tondan 19,6 milyon tona çekildi. Bu kalemdeki düşüş 110 bin ton olarak kaydedildi.

Baklagil üretimi de aşağı çekildi

Tahıl grubunun yanı sıra baklagil üretiminde de sınırlı bir gerileme görüldü. Ürün tahmini 8,01 milyon tondan 7,95 milyon tona revize edildi. Bu değişim 54 bin tonluk azalmaya işaret etti.

Diğer veriler sabit kaldı

Rosstat tarafından açıklanan diğer tahıl verilerinde ise Aralık ayındaki değerlendirmeye göre herhangi bir değişiklik yapılmadığı bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER