© Tarım Pusulası 2021

Marmara Denizi, Boğazlar, Karadeniz ile İçsularda ışıkla avcılık yasaklandı

Denizlerde ve içsularda yapılacak ticari ve amatör amaçlı su ürünleri avcılığına yönelik düzenlemeleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.

 Yayımlanan bu tebliğlerle ilgili açıklama yapan ve tebliğlerin 1/9/2020 - 31/8/2024 tarihleri arasında uygulanacağını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli “Bu tebliğler, bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususlar göz önüne alınarak su ürünleri kaynaklarının korunması, sürdürülebilir işletilmesinin sağlanması için su ürünleri avcılığına ilişkin yükümlülük, sınırlama ve kuralları düzenlemektedir” diye konuştu.

Tebliğlerin su ürünleri sektörünün tüm paydaşlarının görüş ve önerileri dikkate alınarak katılımcı bir yaklaşımla hazırlandığını ifade eden Bakan Pakdemirli “Tebliğler ile balığın ve ekmeğini helal yoldan kazanan balıkçılarımızın hakları korunması amaçlanmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

Tebliğlerde getirilen bazı önemli düzenlemelere de değinen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti:

”-  Gırgır ve trol yöntemi ile su ürünleri avcılığı Akdeniz’de 15 Eylül, diğer denizlerimizde ise 1 Eylül tarihinde başlayacak ve tüm denizlerimizde 15 Nisan itibari ile sona erecektir.

Su ürünlerinin ülkemiz ekonomisi ve insan beslenmesi açısından önemli olduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli  “Su ürünleri stoklarımızın korunması ve avcılığının sürdürülebilirliğinin sağlaması amacıyla balıkçılarımızın tebliğ ile getirilen düzenlemelere uygun avcılık yapmaları önem taşımaktadır” diyerek sözlerini tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER