© Tarım Pusulası

Güldal’dan buğday üretimine ilişkin dikkat çeken açıklama

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Adana Çukurova’da buğdayın gelişiminin sağlıklı olduğunu, verimin geçen yılların üzerinde beklendiğini ve hasadın 7-10 gün gecikebileceğini açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Adana Çukurova’daki buğday üretimine ilişkin güncel durumu değerlendirdi.

Güldal, bölgede ekinlerin bitki gelişiminin iyi ve sağlıklı olduğunu belirterek, buğdayın süt olum döneminde bulunduğunu ifade etti.

Verim beklentisi yükseldi

Paylaşımda, mevsim koşullarının bugüne kadar hububat üretimi açısından olumlu seyrettiğine dikkat çekildi. Bu durumun, buğday veriminin geçen yılların üzerine çıkabileceğine işaret ettiği belirtildi.

Çukurova gibi Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden birinde verim beklentisinin artması, ülke genelindeki hububat üretimi açısından da dikkatle izleniyor.

Hasat gecikebilir

Ahmet Güldal, iklim koşullarının olumlu seyretmesi ve bitki gelişiminin güçlü olması nedeniyle hasat döneminin 7 ila 10 gün gecikebileceğini ifade etti.

Bu gecikmenin, ürün gelişiminin daha sağlıklı ilerlemesinden kaynaklandığı ve verim üzerinde olumlu etkiler yaratabileceği değerlendiriliyor.

Çukurova’da üretim yakından takip ediliyor

Adana Çukurova, Türkiye’nin erken hasat yapılan tarım bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Bölgedeki gelişmeler, ülke genelindeki buğday piyasası ve üretim projeksiyonları açısından önemli göstergeler arasında yer alıyor.

TMO’nun sahadan paylaştığı bu tür gözlemler, üretim sezonuna ilişkin beklentilerin şekillenmesinde kritik rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER